OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA VOLONTERA

Međunarodni dan volontera (5. decembar) obilježava se svake godine sa ciljem da se prepozna i pokaže zahvalnost svima onima koji posvećuju svoje dragocjeno vrijeme, znanje i vještine mnogim društvenim organizacijama i korisnicima njihovih usluga.

Ovaj dan je i prilika da se predstavi šira slika o volonterstvu kao i da se motiviše i promoviše određena volonterska aktivnost ili pokrene nova. Tim povodom su i volonteri Centra za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom i NVU „Zračak nade“ Pljevlja pripremili prezentacije o značaju volontiranja. Prezentacije su realizovane u Gimnaziji „Tanasije Pejatović“ i u SSŠ. Današnjim prezentacijama prisustvovali su učenici I i II razreda kojima je upućen poziv da nam se pridruže u našem radu i druženju. Posebnu zahvalnost, za realizaciju pomenutih aktivnosti kao i dosadašnju kvalitetnu i sve intenzivniju saradnju, dugujemo profesorici Adisi Malagić.

Svim novim volonterima, koji su donijeli ili će donijeti odluku da nam se pridruže i načine prve korake ka ostvarenju promjena koje bi željeli da vide u svom okruženju, želimo dobrodošlicu.

Svim starim volonterima – Srećan nam dan volontera i veliko HVALA!!!