AKTIVNOSTI 2022.

Novogodišnja priredba Dnevnog centra Pljevlja i NVU "Zračak nade"

Djeca iz JU Dnevni centar Pljevlja i NVU "Zračak nade" i ove godine su zajedno sa zaposlenima i volonterima pripremili novogodišnju priredbu za roditelje i sve drage goste. Djeca su pokazala svoju kreativnu stranu, maštu i umjeće trudeći se da kroz igru, recitacije, glumu i ples prenesu poruku ljubavi i prijateljstva, kao i najljepše novogodišnje želje.
Zahvaljujemo se svim učesnicima priredbe kao i dragim gostima koji su bili dio današnje čarolije.

Novogodišnji bal Dnevnog centra Pljevlja i NVU "Zračak nade"

U ponedeljak, 26. decembra, u hotelu Franca organizovan je tradicionalni Novogodišnji bal Dnevnog centra Pljevlja i NVU "Zračak nade".
Naši prinčevi i princeze su bili najljepši ukras ovog bala. Te večeri je na nebu zasijala najljepša zvijezda satkana od osmijeha i sreće naše djece.
Zajedno smo još jednom pokazali da velika iskrena srca šalju najjače poruke.
Veče su obilježili smijeh, muzika, igra i ples u kojoj su zajedno uživali naša djeca, njihovi roditelji i zaposleni.
Posebnu zahvalnost dugujemo gospodinu Ljubu Miliću koji nas je podržao i svojom muzikom obogatio veče i potrudio se da ono za svu našu djecu bude zaista posebno. Zahvaljujemo se i gospodinu Veselinu Dragašu za fotografisanje.

Novogodišnji paketići

Djecu i mlade iz JU Dnevni Centar Pljevlja i NVU "Zračak nade" novogodišnjim paketićima obradovali su sindikat Elektroprivrede, Rotary klub Pljevlja u saradnji sa Rotary klubom Ulcinj i Rotary klubovima engleske regije Southampton, Rudnik uglja Pljevlja, Centar za ekotoksikološka ispitivanja – CETI, naši dragi dugogodišnji volonteri - Dženana Žderović i Siniša Bujišić, Volonterski klub i Učenički parlament Gimnazije "Tanasije Pejatović", predstavnici Pokreta Evropa sad iz Pljevalja i predstavnici NVO "Miholjski zbor". Hvala svima koji su poklonima uljepšali novogodišnje praznike našoj djeci.

Novogodišnji kutak

Kako bi ova godina ostala lijepa uspomena našoj djeci organizovali smo fotografisanje sa Deda Mrazom u našem Novogodišnjem kutku.

Kićenje jelki u Dnevnom centru Pljevlja i kreativni radovi na temu Nova godina

Novogodišnji bazar darivanja

Vrtić “Eko bajka” je 21.12.2022. godine organizovao ”Novogodišnji bazar darivanja ” ispred hotela Pljevlja kao i novogodišnju priredbu. U ovoj aktivnosti su učestovali i korisnici iz Dnevnog centra Pljevlja u pratnji zaposlenih. Našim sugrađanima smo dijelili novogodišnje kolačiće koje smo napravili sa puno ljubavi i željom da praznici svima donesu puno zdravlja i sreće.

Rođendanska žurka

20. decemra smo uz muziku, igru i druženje, obilježili rođendan našeg dragog Alekseja.
Aleksej, srećan rođendan!!! Želimo ti bezbrižno odrastanje puno osmjeha, zdravlja i ljubavi.

Posjeta ministra rada i socijalnog staranja Admira Adrovića sa saradnicima

19. decembra su nas posjetili ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović i njegovi saradnici. Naši gosti obišli su prostorije Dnevnog Centra, upoznali se sa nekim od metoda rada i imali su priliku da se druže i razgovaraju sa djecom i mladima, kao i sa korisnicima usluga starijim od 27 godina.
Tokom posjete razgovarali smo o medjusektorskoj saradnji i razvoju integrisanih usluga kao i o budućoj podršci MRSS našem radu.
Zahvaljujemo se na posjeti i radujemo nekom novom susretu.

10. decembar – Međunarodni dan ljudskih prava

Danas smo u prostorijama JU Dnevni Centar Pljevlja organizovali radionicu povodom 10. decembra – Međunarodnog dana ljudskih prava. Radionicu su pripremili volonteri Gimnazije “Tanasije Pejatović” u saradnji sa volonterima JU DC Pljevlja i NVU “Zračak nade”. Posebnu zahvalnost dugujemo profesorici Adisi Malagić i učenicima Gimnazije koji su, zajedno sa našim korisnicima, prisustvovali današnjoj aktivnosti. Prisutni su bili u prilici da čuju nešto više o poštovanju prava, Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima, ali i odgovornostima i obavezama nosilaca prava. Razgovarali smo o pojedinim pravima, vizuelno predstavili neka od njih, kao i sve ono što nas na ta prava asocira. Širom svijeta 10. decembar se slavi kao Međunarodni dan ljudskih prava. Pod sloganom “Za brži oporavak – Istupi za ljudska prava”, obilježavanje ovog datuma ustanovljeno je 1950. godine na generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. Ovaj dan nastao je u cilju skretanja pažnje naroda svijeta na prethodno potpisanu Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima.
Poštujmo jedni druge.

3. decembar – Međunarodni dan osoba sa invaliditetom – Treća Inkluzivna likovna radionica

Danas je u prostorijama JU Dnevni centar Pljevlja, povodom 3. decembra – međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, organizovana treća Inkluzivna likovna radionica. Na radionici su, pored korisnika usluga JU DC Pljevlja, učestvovala djeca iz OŠ “Salko Aljković” i Gimnazije "Tanasije Pejatovič", kao i volonteri JU DC Pljevlja i NVU “Zračak nade”.
Zahvaljujemo se djeci, njihovim nastavnicama i profesoricama, a posebnu zahvalnost dugujemo slikarkama, gospođama Veri Ječmenici i Miri Pejatović.

Međunarodni dan volontera – 5. decembar

Danas je 5. decembar - Međunarodni dan volontera i odlična prilika da istaknemo značaj volonterskog rada i volontera za svaku ustanovu i organizaciju.
Koordinatori volonterskih klubova JU Dnevni Centar Pljevlja i NVU "Zračak nade" - Goran Leovac , OŠ "Boško Buha" - Mila Marjanović i Dobrilo Zečević, Gimnazije "Tanasije Pejatović"- Adisa Malagić, današnje aktivnosti posvetili su volonterima. Željeli smo da se na ovaj način zahvalimo onima koji svaki drugi dan nađu vremena za nas i one kojima je njihova pomoć najpotrebnija.
U prostorijama OŠ "Boško Buha" organizovan je edukativno-zabavni kviz za volontere, kao i zanimljive igre upoznavanja i povjerenja. Uz druženje, zabavu, muziku, igru iskoristili smo priliku i da saznamo nešto novo o volontiranju i istorijatu volonterskog rada. Današnjim aktivnostima prisustvovalo je oko 40 volontera. Cilj nam je bio da se zabavimo, upoznamo i dogovorimo buduću saradnju koja je i do sada bila veoma uspješna.Hvala svima koji su uzeli učešće u današnjim aktivnostima povodom 5. decembra - Međunarodnog dana volontera.Volontirajte! "Budite promjena koju želite vidjeti u svijetu" - Mahatma Gandi.Srećan vam Dan volontera!!!

3. decembar – Međunarodni dan osoba sa invaliditetom- Druga Inkluzivna likovna radionica

5. decembra je u prostorijama JU Dnevni centar Pljevlja, povodom 3. Decembra – međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, organizovana druga Inkluzivna likovna radionica. Na radionici su, pored korisnika usluga JU DC Pljevlja, učestvovala djeca iz vrtića “Eko bajka” i djeca iz SSŠ kao i volonteri JU DC Pljevlja i NVU “Zračak nade”.
Zahvaljujemo se djeci, njihovim vaspitačicama i nastavnicama.

Prva Inkluzivna likovna radionica povodom 3. Decembra – međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Drugog decembra u prostorijama JU Dnevni centar Pljevlja, povodom 3. Decembra – međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, organizovana je prva Inkluzivna likovna radionica. Na radionici su, pored korisnika usluga JU DC Pljevlja, učestvovala djeca iz vrtića “Eko bajka”, djeca iz OŠ “Mihailo Žugić” i OŠ “Ristan Pavlović”, kao i volonteri JU DC Pljevlja i NVU “Zračak nade”. Zahvaljujemo se djeci, njihovim vaspitačicama i nastavnicama, a posebnu zahvalnost dugujemo slikaru, gospodinu Draganu Miliću koji je i ove godine našao vremena da bude sa nama. Osnovni cilj obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom je poboljšanje kvaliteta života djece sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom kroz podsticanje međusobne saradnje i stvaranje partnerstva između svih aktera društva, bolje razumijevanje invaliditeta u široj društvenoj zajednici, te ostvarenje svih prava koje osobe sa invaliditetom imaju, kao i njihove potpune uključenosti u društvenu sredinu u skladu sa svojim mogućnostima. Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obilježava se 3. decembra od 1992 godine.

Posjeta predsjedniku Opštine Pljevlja u okviru obilježavanja 3. decembra - Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Djeca iz JU Dnevni Centar za djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom Pljevlja i NVU “Zračak nade”, njihovi roditelji, volonteri i zaposleni u okviru obilježavanja 3. Decembra - Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom posjetili su Opštinu Pljevlja. Djecu je ugostio predsjednik Opštine Pljevlja, gospodin Rajko Kovačević sa saradnicima. Sastanak je protekao u prijatnoj atmosferi i razgovoru o unapređenju kvaliteta života djece sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom kroz podršku lokalne zajednice. Za ovu priliku djeca su pripremila prigodan poklon sa motivom lastavice, kao mali znak pažnje i zahvalnosti. Zahvaljujemo se predsjedniku Opštine i njegovim saradnicima na srdačnom gostoprimstvu i uručenim poklonima.

Novembarske svečanosti – 30.11.2022.

Korisnici usluga JU Dnevni Centar Pljevlja, u pratnji zaposlenih, prisustvovali su tradicionalnoj godišnjoj priredbi vrtića “Eko bajka” – "Zajedno rastemo grade ja i ti". Oduševljeni smo glumom, koreografijama, muzikom, igrom i plesom, koje su za zatvaranje Novembarskih svečanosti pripremili predškolci i njihove vaspitačice. Mališani su nas još jedom podsjetili zašto je važno čuvati prirodu, upoznati različite kulture i podneblja, ali prije svega kako i zašto voljeti svoj grad. Pored priredbe prisutni su imali priliku i da u holu Centra za kulturu vide izložene kreativne i dekorativne radove vaspitačica iz vrtića “Eko bajka”, kao i korisnika usluga JU Dnevni Centar Pljevlja. Zahvaljujemo se direktorici vrtića “Eko bajka” gospođi Jeleni Ljiljanić na pozivu, lijepim riječima i toploj dobrodošlici.

Posjeta Zavičajnom muzeju – 25.11.2022.

Korisnici usluga JU Dnevni Centar Pljevlja, u pratnji zaposlenih, posjetili su Zavičajni muzej. Ovo je bila prilika da se upoznamo sa radom muzeja i posjetimo dvije izložbe – “Putevima Homo Sapiensa” i “Život na crnogorskom dvoru”. Uživali smo u divnom ambijentu i prezentaciji koncepta i sadržaja pomenutih izložbi od strane kustoskinje muzeja – Ane Aranitović, kojoj se ovom prilikom posebno zahvaljujemo.

Podmetači za čaše - Sove (dekupaž)

Kreativni rad grupe korisnika starijih od 27 godina

Ukrasne svijeće

Kreativni rad grupe korisnika u dnevnom boravku za djecu i mlade

Koncert "Novembarske note" učenika Muzičke škole

22.11.2022.godine naši korisnici su uživali u koncertu "Novembarske note" učenika Muzičke škole. Gosti koncerta bili su učenici Umjetničke škole "Andre Navarra" iz Podgorice.

Rođendani u DC

22.11.2022.godine smo proslavili rođendan naše drage Ivane!

Dan djeteta

U nedelju 20.11. u svijetu se obilježava Dan djeteta.
Tim povodom 18.novembra smo bili gosti JPU “Eko bajka” u predškolskoj grupi u kojoj su vaspitačice Vesna Čolović i Vukica Anđelić.
U Dnevnom centru svi korisnici su uživali u projekciji kratkometražnog filma “Naša strana ljepšeg dana” autorki Branke Otašević i Klare Radonjić.
Današnji dan smo iskoristili i za razgovor o dječijim pravima i još jednom se podsjetili da svako dijete ima pravo da odrasta u porodici, da je sigurno i zaštićeno, da raste, uči, razvija svoje sposobnosti i talente…

17. novembar – Svjetski dan prijevremeno rođenih beba

Najmanje bebe najveći su heroji – one prijevremeno rođene koje nađu put do života, koje se bore od prvog udaha po dolasku na svijet, koje staju na majčin dlan.
One su veći borci od svih nas, a danas je njihov dan.
U Dnevnom Centru Pljevlja obilježili smo današnji dan praveći ljubičasta srca od vune i ispisujući poruke podrške za najhrabrije “male divove”.
Ljubičasta boja je izabrana kao zaštitni znak znak prijevremeno rođenih beba jer je to boja koja osvjetljava inkubatore u kojima borave prijevremeno rođene bebe.
Svjetska zdravstvena organizacija od 2011. godine obilježava 17. novembar kao Svjetski dan prijevremeno rođenih beba, sa idejom da se pažnja javnosti usmjeri na probleme sa kojima se suočavaju prijevremeno rođene bebe i njihovi roditelji. U svijetu je učestalost prijevremenog porođaja oko 10%, što znači da se svaka deseta beba rodi prije termina.
Obujte danas ljubičaste čarape ili obucite nešto ljubičasto i na taj način pošaljite poruku podrške.

16. novembar – Međunarodni dan tolerancije

Danas je Međunarodni dan tolerancije i pravo vrijeme za podsjećanje da pokušamo da razumijemo i prihvatimo razlike koje postoje među ljudima.
Ovaj dan se obilježava od 1995. godine, kada ga je UNESCO ustanovio, a iste godine države članice Ujedinjenih nacija su usvojile Deklaraciju o principima tolerancije. Prema donijetoj deklaraciji, tolerancija predstavlja prihvatanje svih razlika koje su prirodno urođene ljudima kao nešto što ih čini jedinstvenim, ali ne i drugačijim od ostalih.
Korisnici usluga Dnevnog Centra Pljevlja i NVU “Zračak nade”, u pratnji stručnih radnika i saradnika, prisustvovali su radionici o toleranciji koja je organizovana u Gimnaziji “Tanasije Pejatović”. Zahvaljujemo se prijateljima iz Gimnazije na srdačnoj dobrodošlici i divnom druženju. Posebnu zahvalnost dugujemo profesorici Adisi Malagić i pedagogici Ivani Vukašinović na organizaciji pomenute aktivnosti. Voditelji radionice bili su učenici Ivana Milikić i Marko Damjanović.
Tokom radionice čuli smo nešto vise o toleranciji, razgovarali o stvarima koje nas zbližavaju, pravili drvo prijateljstva, upoznali jedni druge na malo drugačiji način, učestvovali u zabavnim igrama…
Iza današnjeg dana i predivnog druženja ostaje poruka koju su istakli sami učesnici radionice – Prijateljstvo na prvi pogled.
Još jednom, hvala prijateljima iz Gimnazije, radujemo se našem sledećem susretu.

Informativni dani povodom objave poziva u okviru grant šeme ”Podrška zapošljavanju, socijalnoj inkluziji i socijalnom preduzetništvu”

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je u saradnji sa Ministarstvom finansija uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori objavilo poziv 21.10.2022. za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru grant šeme “Podrška zapošljavanju, socijalnoj inkluziji I socijalnom preduzetništvu”, a koja će biti finansirana iz IPA II –Godišnjeg akcionog programa za Crnu Goru za 2020.godinu-Podrška pametnom i inkluzivnom rastu-zapošljavanje i socijalna inkluzija.
8. 11.2022. godine direktorica Svetlana Dujović prisustvovala je informativnom danu povodom objave poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u Baru.

KONFERENCIJA " Optimalan rani razvoj za svako dijete"

9. i 10.11.2022.godine direktorica Svetlana Dujović je učestvovala na Konferenciji " Optimalan rani razvoj za svako dijete" u organizaciji UNICEF Montenegro u saradnji sa Vladom Crne Gore uz finansijsku podršku Ebropske unije u Crnoj Gori, koja je održana u Podgorici.
Konferencija je dio regionalnog partnerstva UNICEF-a i Evropske unije “Ublažavanje uticaja COVID-19 na živote djece i porodica na Zapadnom Balkanu i u Turskoj” i okupila je učesnike (donosioce odluka, praktičare, kolege iz UNICEF-a) iz zemalja širom regiona Evrope i Centralne Azije. U sklopu konferencije organizovano je niz predavnja, panela i diskusija sa preko 160 učesnika iz zemlje i inostranstva.
Ciljevi konferencije su:
Da se poveća svijest ključnih aktera u Crnoj Gori (donosilaca odluka, praktičara, akademske zajednice) o potrebi da se izgradi nacionalni sistem rane intervencije za djecu sa teškoćama u razvoju u skladu sa naučno utemeljenom praksom, po principima porodično orjentisane rane interencije, i međunarodnim standardima u oblasti ljudskih prava.
Da se predstave nalazi nacionalne Situacione analize o ranoj intervenciji u Crnoj.
Da se podstakne diskusija o narednim koracima kao odgovor na preporuke gore spomenute Situacione analize, ukljucujući da se trasira pilotiranje naučno utemeljene, porodično orjentisane prakse u određenom broju crnogorskih opština kao dio tekuće inicijative “EU i UNICEF za rani razvoj djeteta u Crnoj Gori”.

PIASTM terapija

Dana 07.11.2022. godine u Podgorici je održano predavanje o PIASTM terapiji. Predavač je bio viši fizioterapeut Kanu Kaushik iz Indije koji je ujedno i osnivač ove terapije. Predavanju su prisustvovale direktorica Svetlana Dujović, radna terapeutkinja Dubravka Damjanović i roditelji djece sa smetnjama u razvoju iz Dnevnog centra i NVU" Zračak Nade". Predavač nas je upoznao sa metodom rada i pokazao nam koliko je ona efikasna i korisna u liječenju spastičnosti i kontraktura kod djece i mladih sa cerebralnom paralizom.
Zahvaljujemo se gospodinu Savu Kneževiću - predsjedniku Prvog udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju Podgorica i gospođi Nataši Anastasov - Udruženje roditelja djece sa smetnjama u razvoju "Puževa kućica" Budva, na pozivu i organizaciji.

Lastavica - simbol grada Pljevalja

Rad korisnika JU Dnevni Centar Pljevlja starijih od 27 godina

Projekcija animiranog filma DC Liga Superljubimaca

Korisnici usluga JU DC Pljevlja su 3.novembra prisustvovali projekciji animiranog filma DC Liga Superljubimaca.
Zahvaljujemo se osoblju JU Centar za kulturu Pljevlja na podršci koju nam pružaju.

Pljevaljske novembarske svečanosti

U okviru Pljevaljskih novembarskih svečanosti korisnici usluga JU Dnevni Centar Pljevlja 2.novembra su posjetili dječiju likovnu koloniju - Jesen u mom sokaku.

Sapun za masažu - pustovanje vune

Rad korisnika JU Dnevni Centar Pljevlja starijih od 27 godina

Obuka - Primjenjena analiza ponašanja u radu sa djecom (ABA)

29.10. i 30.10.2022. godine direktorica Dnevnog centra Svetlana Dujović, Slobodanka Roganović - defektološkinja - oligofrenološkinja, Azra Talić - psihološkinja i Goran Leovac - pedagog, prisustvovali su trećem dijelu obuke koju je vodila Rea Vuksan, ekspertkinja koja ima svjetsko iskustvo i licencu za primjenu, obuku i superviziju Primjenjene analize ponašanja u radu sa djecom sa autizmom - ABA.
Neke od tema o kojima se razgovaralo tokom ovog vikenda bile su: funkcionalna analiza ponašanja (prioritizacija ponašanja, definicija, prikupljanje podataka, analiza prikupljenih podataka, određivanje funkcije, strategije i plan podrške, implementacija, evaluacija ili mjerenje napretka)... Drugi dan obuke bio je posvećen vježbama: ABC tablice, određivanje funkcije/svrhe ponašanja kroz konkretne primjere, izrada individualnog plana podrške...
Ova obuka realizovana je zahvaljujući danskoj fondaciji Margit Nilsen u JU Dnevni Centar "Biseri" Budva.
Zahvaljujemo se JU Dnevni Centar "Biseri" Budva na kvalitetnoj organizaciji.

Osnovna obuka za pružanje podrške osobama sa intelektualnim invaliditetom za samozastupanje

24. i 25.10.2022. godine u hotelu Gold u Pljevljima održana je "Osnovna obuka za pružanje podrške osobama sa intelektualnim invaliditetom za samozastupanje". Ovoj obuci prisustvovali su i predstavnici JU Dnevni Centar Pljevlja.
Stručni radnici su bili u prilici da čuju nešto više o značaju samozastupanja i pružanju podrške osobama sa intelektualnim invaliditetom da govore u svoje ime. Ovo podrazumijeva ostvarivanje i unaprjeđenje prava onih koji se i u XXI vijeku suočavaju sa stigmom i predrasudama.
Obuka je realizovana u okviru projekta NVU "Zračak nade" - "Za ravnopravnost djece sa smetnjama u razvoju i lica sa intelektualnim invaliditetom bez diskriminacije" koji je finansijski podržalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Crne Gore.

Obuka o prepoznavanju i prijavi diskriminacije osoba sa invaliditetom

24. i 25.10.2022. godine predstavnici JU Dnevni Centar Pljevlja prisustvovali su obuci o o prepoznavanju i prijavi diskriminacije osoba sa invaliditetom. Obuku, koja je organizovana za predstavnike lokalne samouprave i medija, vodila je savjetnica u Instituciji Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore - Ombudsman, gospođa Milena Krsmanović.
Obuka je realizovana u okviru projekta NVU "Zračak nade" - "Za ravnopravnost djece sa smetnjama u razvoju i osoba sa intelektualnim invaliditetom bez diskriminacije" koji je podržan od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore.

Obuka - Primjenjena analiza ponašanja u radu sa djecom (ABA)

15. i 16. oktobra 2022. godine, stručni radnici JU Dnevni Centar Pljevlja, Slobodanka Roganović (defektološkinja - oligofrenološkinja), Azra Talić (psihološkinja) i Goran Leovac (pedagog) prisustvovali su drugom dijelu obuke iz Primjenjene analize ponašanja u radu sa djecom (ABA).
Neke od tema o kojima se razgovaralo tokom ovog vikenda bile su: motivacija, motivatori, načini nagrađivanja poželjnog ponašanja, prevencija nepoželjnog ponašanja, vizuelna podrška, vizuelni rasporedi, tranzicijske slike, prvo - onda pravilo, saradnja i motivacija...
Ova obuka realizovana je zahvaljujući danskoj fondaciji Margit Nilsen u JU Dnevni Centar "Biseri" Budva.
Zahvaljujemo se JU Dnevni Centar "Biseri" Budva na kvalitetnoj organizaciji.

Pozorišna predstava "Šašavi bluz"

U utorak, 11.10.2022. godine, korisnici iz JU Dnevni centar Pljevlja prisustvovali su pozorišnoj predstavi "Šašavi bluz". Ova predstava je rađena po motivima teksta "Kako su nastale ružne reči" Duška Radovića. Predstava na duhovit i poučan način objašnjava djeci ko je "kriv" što djeca ponekad koriste ružne riječi. Ovo je bila i prilika za druženje naših korisnika sa njihovim vršnjacima.
Zahvaljujemo se osoblju JU Centar za kulturu Pljevlja na podršci koju nam nesebično pružaju.

Rođendanska žurka

11.10.2022. godine smo uz prigodnu proslavu, muziku, igru i druženje, obilježili rođendan našeg dragog Kerima.
Keko, srećan rođendan.

Obuka - Primjenjena analiza ponašanja u radu sa djecom (ABA)

08.10. i 09.10.2022. godine direktorica Dnevnog centra Svetlana Dujović, Slobodanka Roganović, defektološkinja - oligofrenološkinja, Azra Talić, psihološkinja i Goran Leovac, pedagog prisustvovali su obuci koju je vodila Rea Vuksan, ekspertkinja koja ima svjetsko iskustvo i licencu za primjenu, obuku i superviziju Primjenjene analize ponašanja u radu sa djecom sa autizmom - ABA. Obuka će trajati tri vikenda.
ABA je mješavina psiholoških i obrazovnih tehnika koje su prilagođene potrebama djeteta i utiču na mijenjanje ponašanja. Cilj ABA je da se povećaju i generalizuju vještine komunikacije, igre i socijalizacije, a eliminišu ometajuća ponašanja. ABA utiče na verbalnu komunikaciju: razgovaranje, razumijevanje potreba i namjera druge osobe, poboljšava socijalne odnose, samozbrinjavanje, igru, školski uspjeh.
Neke od tema o kojima se razgovaralo tokom ovog vikenda bile su: Važnost komunikacije, nagrađivanje poželjnog ponašanja, poučavanje vještina, učenje bez greške, vrste podrške…
Ova obuka realizovana je zahvaljujući danskoj fondaciji Margit Nilsen u JU Dnevni Centar "Biseri" Budva.
Zahvaljujemo se JU Dnevni Centar "Biseri" Budva na kvalitetnoj organizaciji.

Obilježavanje treće godišnjice rada Dnevnog centra “Biseri” iz Budve

Direktorica i članovi stručnog tima pristustvovali su priredbi povodom trećeg rođendana JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju “Biseri”- Budva u petak 07.10.2022. godine.
Korisnici Dnevnog centra Budva uz podršku zaposlenih kao i drugara iz škola i vrtića pripremili su zanimljiv program šaljući poruku raznolikosti i ljubavi.
Istovremeno, povodom ovog jubileja, bila je organizovana i proslava i donatorsko veče u Hotelu Budva uz bogat kulturno-zabavni program.
Zahvaljujemo se kolegama iz Dnevnog centra “Biseri”- Budva na pozivu.

Svjetski dan cerebralne paralize

U četvrtak 06.10.2022.godine u prostorijama Dnevnog centra obilježen je Svjetski dan cerebralne paralize. Za korisnike su organizovane sportske aktivnosti kao i igre za stolom u kojima su učestvovali i drugari iz NVU "Zračak nade", kao i djeca iz FK "Breznica". Proveli smo zabavan dan, obučeni u zeleno šaljući poruku podrške svima koji imaju cerebralnu paralizu.
Svjetski dan cerebralne paralize obilježava se 6. oktobra svake godine s ciljem podizanja znanja i svjesti o cerebralnoj paralizi. U svijetu živi oko 17 miliona osoba s cerebralnom paralizom. Slogan ovogodišnje kampanje nas podsjeća kako postoji "milion razloga" za prepoznavanje postignuća ljudi sa cerebralnom paralizom, porodica i profesionalaca koji ih podržavaju.

Dan zamjenjenih uloga

5.oktobra smo u okviru Dječije nedelje organizovali Dan zamjenjenih uloga. Korisnici su se našli u ulozi direktora, stručnih radnika, servirke, domara… Na zabavan način korisnici su upoznati sa obavezama i dužnostima zaposlenih.

Zašto volontiram - prezentacija volontera JU DC Pljevlja i NVU "Zračak Nade" u Gimnaziji "Tanasije Pejatović"

Danas smo razgovarali o značaju volonterskog rada, volontiranju u JU DC Pljevlja i NVU "Zračak Nade", pogledali film o volonterima i pozvali učenike da nam se pridruže u našim aktivnostima. Zahvaljujemo se učenicima prvih razreda Gimnazije i profesorici Adisi Malagić na posvećenom vremenu i pažnji.
Veliko hvala volonterima JU DC Pljevlja i NVU "Zračak Nade".

4. oktobar - Eko akcija

Dnevni centar Pljevlja i NVU “Zračak nade” u saradnji sa vrtićem “Eko bajka”, Osnovnom školom “Salko Aljković” i Volonterskim klubom Gimnazije “Tanasije Pejatović” realizovali su ekološku akciju. Ovom prilikom očistili smo zelene površine parka Stražica, parka ispod pošte kao i sportski teren i dvorište Gimnazije. Na samom početku naše akcije čuli smo i ekološke poruke naših najmlađih drugara, srećni što oni na kojima svijet ostaje već brinu o istom. Zahvaljujemo se svima koji su uzeli učešće u današnjoj aktivnosti i doprinjeli tome da naš grad bude čistiji i ljepši.

3. oktobar- Evropski dan osoba sa autizmom

Danas smo u prostorijama Dnevnog centra obilježili Evropski dan osoba sa autizmom. Ovaj dan ustanovljen je kao doprinos poštovanju dostojanstva osoba sa autizmom i ostvarenja njihovih prava. Prema statističkim podacima u Evropi trenutno živi oko pet miliona osoba sa autizmom odnosno 0,6% ukupne populacije. U današnjoj aktivnosti pridružili su nam se djeca i zaposleni iz NVU “Zračak nade”. Zajedno smo nacrtali i obojili rad “Svijet u plavom”.

Svečano otvaranje Dječije nedelje

Korisnici usluga Dnevnog centra učestvovali su u otvaranju Dječije nedelje u organizaciji JPU “Eko bajka” Pljevlja. Svečani program počeo je simboličnim predavanjem ključeva grada našim najmlađim sugrađanima. Uživali smo u recitacijama, koreografijama i druženju sa našim najmlađim drugarima. Ova aktivnost realizovala se u holu Centra za kulturu. Zahvaljujemo se prijateljima iz JPU “Eko bajka” na pozivu.

Obilježavanje Dječije nedelje u Dnevnom centru Pljevlja i NVU "Zračak Nade"(od 3. do 7. oktobra 2022.)

Manifestacija ministarstva odbrane - Vojska u vašem gradu

Korisnici usluga Dnevnog centra Pljevlja 29.septembra su prisustvovali manifestaciji "Vojska u vašem gradu" koju je organizovalo ministarstvo odbrane Crne Gore. Bili smo u prlici da vidimo najsavremenija vojna vozila i opremu, kao i da razgovaramo sa vojnim osobljem.
Takođe smo, u okviru ove manifestacije, vidjeli izložbu 180 fotografija autora Srđe Martinovića, pod nazivom "Crnogorska vojska kroz vremena".

Dječija predstava “Pipi Duga Čarapa”

26.septembra korisnici Dnevnog centra Pljevlja prisustvovali su dječijoj predstavi "Pipi Duga Čarapa" u Centru za kulturu. Ovo je jedna neobična, lijepa i duhovita priča koja govori o jednoj djevojčici i njenim avanturama.
Uživali smo u divnoj predstavi i glumi.
Hvala Centru za kulturu na podršci.

Zabava povodom rođendana naših korisnika i ispraćaja na fakultet još jedne divne generacije volontera

23.septembra u Dnevnom centru Pljevlja organizovana je zabava povodom rođendana naših korisnika i ispraćaja na fakultet još jedne divne generacije volontera. Našim dragim slavljenicima želimo puno zdravlja i sreće, divnih trenutaka i mnogo osmjeha.
Svim volonterima koji su ove godine završili srednju školu želimo puno sreće i uspjeha u daljem životu i radu.
Zahvaljujemo se volonterima DC Pljevlja i NVU “Zračak Nade” koji su bili i ostali naša najveća snaga i podrška. Hvala vam za nesebičnu ljubav, vrijeme, znanje, požrtvovanje i energiju koju smo dijelili sve ove godine.
Vrata Dnevnog centra i Zračka nade kao i naša srca za vas će uvijek biti širom otvorena.

Roditeljski sastanak u DC Pljevlja

U prostorijama DC Pljevlja organizovali smo redovni roditeljski sastanak za roditelje/staratelje korisnika naših usluga. Evaluirali smo rezultate postignute u prethodnom periodu i razgovarali o ciljevima koji će se realizovati u narednih 6 mjeseci.

Ljetovanje u Lovćen – Bečići u Rafailovićima

Korisnici usluga JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom Pljevlja i ove godine, kao i prethodnih, bili su u prilici da borave na moru uz podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja. Korisnici su u pratnji roditelja/staratelja boravili u JU za odmor i rekreaciju djece "Lovćen - Bečići" u Rafailovićima, u periodu od 6. do 13. avgusta. Tokom boravka na primorju uživali su u druženju, lijepom vremenu i brojnim aktivnostima koje su za njih organizovane. Sa ljetovanja su se vratili puni nezaboravnih utisaka.

POSJETA GUVERNERA ROTARY DISTRICTA SRBIJA I CRNA GORA DNEVNOM CENTRU PLJEVLJA I NVU "ZRAČAK NADE"

Guverner Nikola Božić i predsjednik Rotary kluba Pljevlja Veselin Sokić posjetili su Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom Pljevlja i NVU Roditelja djece sa teškoćama u razvoju “Zračak Nade”. Guverner Božić se upoznao sa našim radom i pohvalio je naše veliko zalaganje na polju ostvarivanja prava djece sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom i kvalitet pružanja socijalnih usluga. Zahvaljujemo mu se na lijepim riječima i pohvalama. U prijateljskoj atmosferi zahvalili smo se Rotary clubu Pljevlja na dosadašnjoj podršci našim aktivnostima. Rotary klub Pljevlja već duži niz godina obezbjeđuje našoj djeci Shoe box paketiće za Novu godinu koji su za njih posebni jer ih pakuju djeca iz Engleske. Tokom posjete razgovaralo se i o mogućim budućim projektima Rotary kluba Pljevlja uz podršku Distrikta kojim bi unaprijedili naše aktivnosti.

IZLET NA ZLATIBOR

21.07.2022. godine korisnici Dnevnog centra i djeca iz Zračka Nade su u pratnji roditelja i zaposlenih proveli divan dan na Zlatiboru. Posjetili smo El Paso City - kaubojski grad, idijansko selo i zlatiborski zaseok. U kaubojskom gradu smo vidjeli salone, banku, poštu, kancelariju za šerifa, restoran, muzej, bilijar, “Karavane pored reke” u kojima se može prespavati, dok smo u indijanskom selu obišli 6 šatora koji su smješteni oko platoa za logorsku vatru. Takođe, u zlatiborskom zaseoku smo posjetili 12 različitih brvnara koje predstavljaju tradicionalno naselje ovih krajeva.
Posjetili smo i centar Zlatibora i šetali pored jezera.
Nadamo se da će ovo druženje svima ostati u lijepom sjećanju, jer smo uživali, družili se i svi zajedno proveli jedan nezaboravan dan.

DODJELA DIPLOMA POVODOM ZAVRŠETKA PROGRAMSKE 2021/2022. GODINE

20. jula smo uručili diplomice našim korisnicima povodom završene programske godine.
Korisnici iz grupa "ZVJEZDICE", "CVJETIĆI" i "SUNCE", njihovi roditelji i zaposleni su uz muziku i tortu uživali u druženju ispred Dnevnog centra.

Druženje u Caffe baru 4 Sobe

Posjeta drugara iz vrtića

28.juna smo uživali u posjeti drugara iz vrtića "Eko bajka".
Još jednom smo se zajedno potrudili da promovišemo ljubav, solidarnost, jednakost i međusobno prihvatanje.
Zahvaljujemo se našim najmlađim drugarima i njihovim vaspitačicama, Vesni i Vukici, na predivnom druženju, osmjesima i radosti koju uvijek nose sa sobom.

Druženje sa prijateljima iz Podgorice i Tuzi

18. juna smo se zajedno sa NVU "Zračak Nade" družili sa djecom i roditeljima iz Podgorice - iz Prvog udruženja roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju i Udruženja "Staze" i Tuzi - Udruženje djeca Crne Gore u okviru posjete koju je organizovao NARDOS.
Druženje u MIlet bašti, parku Vodice i večernju žurku obilježili su osmijesi, igra, druženja a sklopljena su i nova prijateljstva.
Uživali smo u druženju sa našim drugarima i nadamo se brzom novom viđenju.

Druženje u Milet Bašti

Uređenje prostora oko Dnevnog centra

Naši korisnici stariji od 27 godina danas su učestvovali u uređenju prostora oko Dnevnog centra.

Rođendani u Dnevnom centru

10. juna smo u Dnevnom centru organizovali zabavu za djecu koja su proslavila rođendane u prethodnom periodu.Uživali smo u divnom druženju, muzici i plesu.

Obuku na temu "Značaj rane intervencije, AAC i AT, povezanosti usluga u zajednici i inkluzivnog obrazovanja - dodatna stručna podrška"

Drugog i trećeg juna 2022. godine Ministarstvo prosvjete uz podršku UNICEF-a organizovalo je obuku na temu "Značaj rane intervencije, AAC i AT, povezanosti usluga u zajednici i inkluzivnog obrazovanja- dodatna stručna podrška". Obuci su prisustvovale stručne radnice Azra Talić i Slobodanka Roganović koje su učesnicima predstavile Metodu Intenzivne interakcije kao jednu od metoda rada sa djecom sa smetnjama u razvoju.Obuka je realizovana u JU Resursni centar za sluh i govor "Dr Peruta Ivanović" u Kotoru.

Sportske aktivnosti

20. maja smo uživali u sunčanom danu, sportskim aktivnostima i divnom druženju.

Kratkometražni film - "Naša strana ljepšeg dana"

Predstavnici JU Dnevni Centar Pljevlja prisustvovali su premijeri kratkometražnog filma "Naša strana ljepšeg dana", koja je održana 18. maja u 19 sati, u Centru za kulturu u Bijelom Polju.
Ovaj film je nastao kao rezultat projekta kompanije "Modesty MK" u saradnji sa sa Dnevnim centrom “Tisa” iz Bijelog Polja.
Glavne uloge u pomenutom filmu pripale su djeci iz Dnevnog centra "Tisa".
Čestitamo našim dragim prijateljima iz Dnevnog centra "Tisa" na uspješnoj realizaciji filma i još jednom zahvaljujemo na pozivu da prisustvujemo premijeri.
Uživali smo u filmu i druženju prije i nakon projekcije.
Hvala na ukazanom gostoprimstvu.

Radno-okupaciona radionica grupe korisnika mlađih od 27 godina - Rad sa tijestom

Druženje u Milet Bašti

Danas smo uživali u sunčanom danu i druženju u restoranu Milet Bašta.

U susret Bajramu

Svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti, korisnicima usluga JU Dnevni Centar Pljevlja i njihovim porodicama želimo srećan nastupajući praznik.

U susret Vaskrsu

Svim pripadnicima pravoslavne vjeroispovjesti, korisnicima usluga JU Dnevni Centar Pljevlja i njihovim porodicama želimo srećan nastupajući praznik.

Donacija gospođe Ilde Agić

Ova donacija za nas ima posebnu vrijednost jer dolazi u ime našeg voljenog korisnika Damira Talovića, koji nas je, na veliku žalost svih koji su imali sreću da ga upoznaju, napustio krajem prošle godine.
Dragi naš, Dado, vrijeme će proći, ali naša ljubav i sjećanja na tebe nikada. Počivaj u miru. Vole te tvoji drugari iz Dnevnog Centra.
U ime korisnika i zaposlenih u JU Dnevni Centar Pljevlja zahvaljujemo se gospođi Ildi Agić na velikodušnoj donaciji. Donacija u vidu opreme (elektromotorna kolica, invalidska kolica, strunjača i električni krevet) olakšaće naš rad i učiniti boravak djece prijatnijim.

Dan dobrih djela

Povodom Dana dobrih djela, volonterski klub Gimnazije "Tanasije Pejatović" i JU Dnevni Centar Pljevlja organizovali su akciju sadnje cvijeća. Aktivnost je realizovana u dvorištu gimnazije. Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali, kao i DOO "Čistoća" Pljevlja - RJ "Zelenilo" na doniranim sadnicama.
Ne zaboravite: "Uzimajući - punimo ruke, dajući - punimo srce!" - Margarete Semann

Donacija Kluba mladih Nove srpske demokratije Pljevlja

Predstavnici Kluba mladih Nove srpske demokratije Pljevlja donirali su JU Dnevni Centar Pljevlja 450 eura povodom 2. aprila - Svjetskog dana osoba sa autizmom. Ovu donaciju obezbjedili su iz ličnih sredstava. Zahvaljujemo se na donaciji koju ćemo iskoristiti za kupovinu edukativnog materijala.

2. april - Svjetski dan svjesnosti o autizmu

JU Dnevni centar Pljevlja i NVU Zračak Nade danas su obilježili Svjetski dan svjesnosti o autizmu.
Kao i prethodnih godina organizovali smo šetnju gradom u plavom, sa plavim balonima koje smo pustili na kraju šetnje. Učenici iz Volonterskog kluba i Učeničkog parlamenta Gimnazije "Tanasije Pejatović" u prostorijama JU DC Pljevlja održali su prisutnima prezentaciju o autizmu. Zahvaljujemo se svima koji su nam se pridružili u današnjim aktivnostima i na taj način pružili podršku svim osobama sa autizmom. Hvala učenicima osnovnih i srednjih škola iz Pljevalja, zdravstvenim tehničarima iz SSŠ kao i njihovim profesoricama, djeci iz vrtića "Eko bajka" i vaspitačicama, volonterima JU DC Pljevlja i NVU "Zračak Nade", kao i volonterima i učenicima iz Učeničkog parlamenta Gimnazije "Tanasije Pejatović", medijima koji su propratili događaj, kao i svim prisutnim sugrađanima. Zbog poštovanja epidemioloških mjera morali smo voditi računa da ovogodišnje okupljanje ne bude masovno kao ranijih godina.
2. aprila obucite nešto plavo u znak podrške osobama sa autizmom!
Autizam nije izbor, prihvatanje jeste!

Okrugli sto u Podgorici

Okrugli sto je realizovan 29. marta 2022. godine u Podgorici kao završna aktivnost projekta „Razvoj i pružanje licenciranih usluga socijalne i dječije zaštite za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju i odrasla lica sa invaliditetom starija od 27 godina u Pljevljima“. Projekat realizuju JU Dnevni centar Pljevlja i NVU „Zračak Nade“. Na okruglom stolu direktorica JU Dnevni centar Pljevlja, Svetlana Dujović, predstavila je realizovane atikvnosti i ostvarene rezultate projekta. Prisutnima su se obratili i Jelena Burzan predstavnica, Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći, Mersudin Halilović ispred Kabineta predsjednika Opštine Pljevlja, Ivana Bošković, predstavnica Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori i Biljana Vučetić iz Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu Ministarstva finansija i socijalnog staranja. Okruglom stolu su prisustvovali i predstavnici ostalih relevantnih institucija i organizacija, kao i predstavnici nevladinog sektora. Realizacijom projekta adaptiran je prostor od 223,76m2 za dnevni boravak za osobe sa invaliditetom starije od 27 godina, licenciran je Dnevni centar Pljevlja za pružanje usluge dnevnog boravka za osobe sa invaliditetom starije od 27 godina a NVU “Zračak Nade”za pružanje usluge savjetovanja za djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom. Takođe obezbijeđeno je pružanje usluga korisnicima u dnevnom boravku i savjetovanju 12 mjeseci, akreditovana su tri programa obuka za stručne radnike kod Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu i realizovano šest obuka u cilju razvijanja kadrovskih kapaciteta za pružanje novih usluga. Kreirana je ICT platforma za podršku pružanja usluga dječje i socijalne zaštite. Platformu koristi preko 1200 registrovanih korisnika iz 17 dnevnih centara, 7 Udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju, udruženja osoba sa invaliditetom, sportske organizacije i ustanove. Platforma ima 5 modula koji se odnose na: razvoj životnih i socijalnih vještina, internu komunikaciju korisnika, podršku roditeljima, pružanje informacija zainteresovanim stranama i modul za zaposlene. Projekat ko-finansiraju Evropska unija i Vlada Crne Gore u okviru Programa Evropske unije i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, a isti su podržali i Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija, Opština Pljevlja, UNICEF, Ambasada Kraljevine Norveške i Grupa 484.

26. MART - LJUBIČASTI DAN - Dan podrške osobama sa epilepsijom

Danas smo u prostorijama JU DC Pljevlja prigodnom aktivnošću obilježili Dan podrške osobama sa epilepsijom. U posjeti su nam bili dragi prijatelji, učenici SSŠ – smjer zdravstveni tehničari, odeljenje IV3 sa profesoricom Dr Sabrinom Hadžiosmanović. U kreativnoj radionici – Ljubičasto srce za epilepsiju učestvovali su korisnici usluga DC Pljevlja, učenici SSŠ, kao i volonteri Dnevnog Centra i NVU “Zračak nade”.
Ljubičasti dan je manifestacija pokrenuta 2008. godine na inicijativu tada devetogodišnje djevojčice Cassidy Megan, njenih roditelja i Udruženja za epilepsiju iz Nove Škotske u Kanadi.
Cassidy je zbog epilepsije imala ograničenja u svakodnevnom životu, a posebno neugodna iskustva za nju su bile stigmatizacija i izolacija.
Podstaknuta takvim osjećanjima i željom da ljudi oko nje više saznaju o epilepsiji, javno je istupila i pred cijelim svijetom izjavila da ima epilepsiju. Od tada se datum 26. mart obilježava kao Ljubičasti dan – dan podrške osobama sa epilepsijom.
Za obilježavanje ovog dana izabrana je ljubičasta boja lavande, koja je internacionalna boja epilepsije. Ona je povezana i sa osjećajem usamljenosti koji se javlja kao posledica društvene stigmatizacije i izolacije osoba sa epilepsijom.
26. marta obucite nešto ljubičasto i pošaljite poruku osobama sa epilepsijom da nisu same.

21. mart - Svjetski dan posvećen osobama sa Daunovim sindromom

Danas smo u prostorijima JU Dnevni Centar Pljevlja i NVU Zračak Nade obilježili Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom. Proveli smo divno vrijeme u duženju uz muziku, igru i ples. Ovo je bila prilika i da nagradimo autore najboljih fotografija pristiglih na konkurs "Šarene ili različite čarape" koje su raspisali Dnevni centar Pljevlja i NVU Zracak Nade.

Nagrađene fotografije:
Prvo mjesto - Tamara i Helena Peruničić
Drugo mjesto - Miloš Karović
Treće mjesto - učenici OŠ "Mihailo Žugić" PU Borovica

Zahvaljujemo se svima kojima su uzeli učešću u pomenutom konkursu: pojedincima, srednjoj vaspitnoj grupi vrtića "Eko bajka", učenicima OŠ "Mihailo Žugić" - Odžak, OŠ "Mihailo Žugić" - Borovica, OŠ "Salko Aljković" - Guke, OŠ "Salko Aljković", OŠ "Radoje Kontić" - Gradac, OŠ "Ristan Pavlović", OŠ "Boško Buha", OŠ "Boško Buha"- Integrisano odjeljenje, OŠ "Kruševo", OŠ "Jakub Kubur" - Boljanići, OŠ "Mataruge", kao i korisnicima iz JU Komanski Most.
Učešće na konkursu su uzela i djeca iz NVU "Zračak Nade" i JU Dnevni Centar Pljevlja.
Pružite podršku svim drugarima sa Daunovim sindromom i danas obujte šarene ili različite čarape.
Ne zaboravite: Ljubav ne broji hromozome!!!

SREĆAN 8. MART

Našim dragim prijateljicama želimo srećan Osmi mart i još jednom se zahvaljujemo za svu ljubav i podršku koju nam nesebično pružate.
I ove godine smo se potrudili da napravimo poklone u koje smo utkali ljubav i tako obradujemo naše "velike" drugarice.
Korona nas je spriječila da obiđemo sve ali šaljemo im naše poljupce i zakazujemo druženje sledeće godine.

DAN ZALJUBLJENIH

Danas smo u Dnevnom Centru Pljevlja organizovali zabavu povodom 14. februara - Dana zaljubljenih. Ovo je bila prilika i da na prigodan način obilježimo rođendane korisnika naših usluga rođenih u decembru, januaru i februaru.Proveli smo divno prijepodne uz muziku, ples, igru i druženje.Hvala onima koji su nam svojim osmjesima uljepšali ovo jutro.
Svima koji vole, srećan Dan zaljubljenih!

POKLONI ROTARY CLUB PLJEVLJA

Danas su u posjeti JU Dnevni centar Pljevlja bili prijatelji iz Rotary club Pljevlja. Kao i prethodnih godina i ovaj put su za nas pripremili SHOE-BOX paketiće koje smo uručili korisnicima pred novogodišnje praznike. Ova aktivnost realizovana je u saradnji sa Rotary klubom Ulcinj i Rotary klubovima engleske regije Southampton. Akcija dodjele SHOE-BOX paketića traje preko sedamnaest godina i počiva na ideji opšteg darivanja i povezivanja najmlađih širom svijeta. Paketići su označeni prema polu: za dječake i djevojčice i uzrastu: 1-3, 4-7, 8-11 i 12-15 godina i sadrže: igračke, kape, šalove, rukavice, čarape, higijenske pakete, ukrase, društvene igre, slagalice, bojice i slično. Posredstvom Rotari klubova, djeca regije Southampton pakuju novogodišnje paketiće za djevojčice i dječake iz različitih gradova svijeta, a Rotarijanci ih dijele onima kojima je to najpotrebnije u lokalnoj zajednici.
Zahvaljujemo se našim dragim prijateljima na uručenim poklonima i današnjoj posjeti Dnevnom centru.

Udruženju navijača Crvene Zvezde "Delije Pljevlja"

Zahvaljujemo se Udruženju navijača Crvene Zvezde "Delije Pljevlja" koji su i ove godine povodom pravoslavnog praznika Svetog Save obradovali djecu sa poklon paketićima i kalendarima.