AKTIVNOSTI 2018.

OTVARANJE IZLOŽBE RADOVA NASTALIH U INKLUZIVNIM LIKOVNIM RADIONICAMA

U prostorijama Centra za dnevni boravak, 06.12.2018. god., otvorena je izložba radova koji su nastali tokom likovnih inkluzivnih radionica u okviru obilježavanja 3.decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Izložbu je otvorio potpredsjednik Opštine Mervan Avdović.

U izradi radova su učestvovala djeca iz Centra za dnevni boravak, NVO „Zračak Nade“, vrtića „Eko bajka“, osnovnih škola „Salko Aljković“ i „Ristan Pavlović“ i srednjih škola: Gimnazije „Tanasije Pejatović“ i Srednje stručne škole uz podršku nastavnika i vaspitača.

Posebnu zahvalnost dugujemo pljevaljskim slikarima, nastavnicima i vaspitačima: Ječmenica Veri, Bajčeta Zorici, Milić Draganu, Kavazović Senadu, Pojatić Belisu, Ljubić Žaklini, Adžić Jeleni, Ostojić Aleksandru, Vraneš Zorici i Peruničić Ivani.

Ovom prilikom su uručene zahvalnice svima koji su dali doprinos u realizaciji ovonedeljnih aktivnosti.

EDUKATIVNO-ZABAVNO DRUŽENJE VOLONTERA U O.Š. ”BOŠKO BUHA”

Danas je u OŠ „Boško Buha“ realizovano edukativno-zabavno druženje volontera Centra za dnevni boravak i NVU „Zračak nade“, Crvenog krsta i OŠ „Boško Buha“.

Za volontere je pripremljen kviz u kojem su, kroz interesantna i edukativna pitanja, obnovili svoja znanja o volonterizmu i saznali nešto novo o ovoj humanoj djelatnosti.

5. decembar je i dan kada volonterski centri dodjeljuju nagrade za doprinos razvoju volonterstva i organizuju druge volonterske aktivnosti, pa su u skladu sa tim dodjeljene nagrade najaktivnijim i najzaslužnijim volonterima za njihov doprinos razvoju volonterizma.

Preostali dio vremena provedenog u OŠ „Boško Buha“ prošao je u neformalnom druženju volontera, uz sokove i grickalice, koji su ovu priliku iskoristili za stvaranje novih poznanstava kao i razmjenu znanja i iskustava.

Mila Marjanović, koordinatorka Kluba volontera OŠ„Boško Buha“ organizovala je pomenute aktivnosti i ovim putem joj se zahvaljujemo na pozivu da u istim učestvujemo.

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA VOLONTERA

Međunarodni dan volontera (5. decembar) obilježava se svake godine sa ciljem da se prepozna i pokaže zahvalnost svima onima koji posvećuju svoje dragocjeno vrijeme, znanje i vještine mnogim društvenim organizacijama i korisnicima njihovih usluga.

Ovaj dan je i prilika da se predstavi šira slika o volonterstvu kao i da se motiviše i promoviše određena volonterska aktivnost ili pokrene nova. Tim povodom su i volonteri Centra za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom i NVU „Zračak nade“ Pljevlja pripremili prezentacije o značaju volontiranja. Prezentacije su realizovane u Gimnaziji „Tanasije Pejatović“ i u SSŠ. Današnjim prezentacijama prisustvovali su učenici I i II razreda kojima je upućen poziv da nam se pridruže u našem radu i druženju. Posebnu zahvalnost, za realizaciju pomenutih aktivnosti kao i dosadašnju kvalitetnu i sve intenzivniju saradnju, dugujemo profesorici Adisi Malagić.

Svim novim volonterima, koji su donijeli ili će donijeti odluku da nam se pridruže i načine prve korake ka ostvarenju promjena koje bi željeli da vide u svom okruženju, želimo dobrodošlicu.

Svim starim volonterima – Srećan nam dan volontera i veliko HVALA!!!

TREĆA INKLUZIVNA LIKOVNA RADIONICA

Povodom 3. Decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u prostorijama Centra za dnevni boravak, 05.12.2018. god. održana je treća inkluzivna likovna radionica.

U ovoj radionici su učestvovali likovni umjetnici Senad Lero Kavazović i Belis Pojatić, učenici/ce iz SSŠ, volonteri i djeca iz Centra za dnevni boravak i NVU „Zračak Nade“.

DRUGA INKLUZIVNA RADIONICA

Povodom 3. Decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u prostorijama Centra za dnevni boravak je 04.12.2018. god. održana druga inkluzivna likovna radionica.

Na radionici su učestvovali likovna umjetnica Zorica Bajčeta, učenici iz Gimnazije „Tanasije Pejatović“ sa profesoricom Žaklinom Ljubić, učenici iz OŠ „Ristan Pavlović“ sa profesorom Aleksandrom Ostojićem, volonteri i djeca iz Centra za dnevni boravak i NVU „Zračak Nade“.

PRVA INKLUZIVNA RADIONICA

Povodom 3. Decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u prostorijama Centra za dnevni boravak je održana prva inkluzivna likovna radionica.

U likovnoj radionici 3. decembra učestvovali su pljevaljski slikari Vera Ječmenica i Dragan Milić, djeca iz vrtića“Eko bajka“ sa vaspitačicama Zoricom Vraneš i Ivanom Peruničić, djeca iz OŠ „Salko Aljković“ sa nastavnicom Jelenom Adžić, volonteri i djeca iz Centra za dnevni boravak i NVU „Zračak Nade“.

PRIJEM KOD SEKRETARA SEKRETARIJATA ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI POVODOM 3. DECEMBRA

Povodom 3. Decembra - Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, za djecu iz Centra za dnevni boravak i NVU „Zračak Nade“, u pratnji volontera i zaposlenih, organizovan je prijem u sali Skupštine opštine Pljevlja.

Djecu su primili Sekretar sekretarijata za društvene djelatnosti, gospodin Mersudin Halilović i predstavnici Opštine.

Na prijemu smo i ovaj put pričali o pravima osoba sa invaliditetom, njihovom ravnopravnom učešću u društvu i problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju.

OBILJEŽAVANJE 3. DECEMBRA – MEĐUNARODNOG DANA OSOBA SA INVALIDITETOM

JU Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom „Pljevlja“ i NVU „Zračak Nade“ su i ove godine nizom aktivnosti obilježili 3. decembar - Međunarodni dan osoba sa invaliditetom:

3. decembar 2018. god.

- Prijem kod Sekretara sekretarijata za društvene djelatnosti djece iz JU Centar za dnevni boravak Pljevlja i NVU „Zračak Nade“ u Sali Skupštine opštine Pljevlja u 10:00 h
- Inkluzivna likovna radionica u prostorijama JU Centar za dnevni boravak Pljevlja od 11:00h do 13:00h (U radu likovne radionice će učestvovati pljevaljski slikari, djeca iz vrtića i osnovnih i srednjih škola, volonteri i djeca sa smetnjama u razvoju iz Centra za dnevni boravak i Zračka Nade)
- Inkluzivna likovna radionica u prostorijama NVU „Zračak Nade“ od 17:00h do 19:00h (U radu likovne radionice će učestvovati djeca iz vrtića, volonteri i djeca sa smetnjama u razvoju iz Centra za dnevni boravak i Zračka Nade)

4. decembar 2018. god.

- Inkluzivna likovna radionica u prostorijama JU Centar za dnevni boravak Pljevlja od 10:30h- do 12:30h (U radu likovne radionice će učestvovati pljevaljski slikari, djeca iz vrtića i osnovnih i srednjih škola, volonteri i djeca sa smetnjama u razvoju iz Centra za dnevni boravak i Zračka Nade)
- Kulinarska radionica u prostorijama NVU „Zračak Nade“ od 17:00h do 19:00h (U radu kulinarske radionice će učestvovati volonteri i djeca sa smetnjama u razvoju iz Centra za dnevni boravak i Zračka Nade.)

5. decembar 2018. god.

- Inkluzivna likovna radionica u prostorijama JU Centar za dnevni boravak Pljevlja od 10:30h od 12:30h (U radu likovne radionice će učestvovati pljevaljski slikari, djeca iz vrtića i osnovnih i srednjih škola, volonteri i djeca sa smetnjama u razvoju iz Centra za dnevni boravak i Zračka Nade)
- Obilježavanje 5. decembra Međunarodnog dana volontera - prezentacija volontera Centra za dnevni boravak i NVU „Zračak Nade“ učenicima Gimnazije i SSŠ o značaju volontiranja
- Muzička radionica – druženje učenika i profesora Osnovne muzičke škole sa djecom iz Centra za dnevni boravak i Zračka Nade od 18:00h od 20:00h

6. decembar 2018. god.

- Izložba radova nastalih u inkluzivnim likovnim radionicama i tokom druženja sa djecom sa smetnjama u razvoju – otvaranje izložbe u 11h u prostorijama JU Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom „Pljevlja“

7. decembar 2018.god.

- Dan otvorenih vrata od 07.30h do 20.00h u JU Centar dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom „Pljevlja“ i NVU „Zračak Nade“ - druženje djece sa smetnjama u razvoju sa članovima lokalne zajednice
- Druženje učenika đačkog parlametna iz Gimnazije i SSŠ, djece iz vrtića i korisnika iz JU Dom za stare, u prostorijama JU Centar za dnevni boravak Pljevlja i NVU „Zračak Nade“

DRUŽENJE U TREBOVINI

Već tradicionalno, kao i prethodnih godina, na poziv našeg sugrađanina Jasmina Ajanovića, djeca iz Centra za dnevni boravak i NVU „Zračak Nade“, u društvu volontera bili su gosti ugostiteljskog objekta „Trebovina“.

Uz večeru i muziku proveli smo jedno divno veče.

Ovom prilikom se zahvaljujemo gospodinu Ajanoviću na gostoprimstvu i divnom druženju.

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije, 16. novembra, korisnici Centra za dnevni boravak, drugari iz Zračka Nade i naši dragi volonteri učestvovali su u realizaciji radionice koju su organizovali volonteri Gimnazije „Tanasije Pejatović“ u saradnji sa Učenickim parlamentom.

Kroz više nego zabavne aktivnosti i igru zajedno smo saznali nešto više o toleranciji i tome kako biti tolerantan i pokazali da u našem društvu ima sve više razumijevanja za različitosti.

Zahvaljujemo se direktoru čkole, profesorima, kao i prisutnim učenicima i volonterima na srčanoj dobrodošlici, edukaciji i divnom druženju.

ZAJEDNO SMO RASLI GRADE JA I TI

Svoj doprinos ovogodišnjim Pljevaljskim novembarskim svečanostima dali su djeca i mladi iz Centra za dnevni boravak Pljevlja učešćem u priredbi pod nazivom „Zajedno smo rasli grade ja i ti“ u kojoj su učestvovala i djeca iz „Zračka Nade“, svih pljevaljskih škola i vrtića „Eko bajka“.

Hvala svim volonterima koji su i ovaj put pružili neizmjernu podršku našoj djeci. Nadamo se da ste uživali u cjelokupnom programu.

DANI PLJEVALJSKOG SIRA

Djeca i mladi iz Centra za dnevni boravak Pljevlja su 19.10.2018. god. u pratnji zaposlenih bili na otvaranju manifestacije "DANI PLJEVALJSKOG SIRA" u hotelu „Pljevlja“.

SPECIJALNA OLIMPIJADA U ZELENICI

U Zelenici su u periodu od 12. do 14.10.2018. god. održane 11-te po redu NACIONALNE IGRE u organizaciji Specijalne Olimpijade Crne Gore i OŠ „Ilija Kišić“, na kojima su učestvovali djeca i mladi iz Centra za dnevni boravak Pljevlja i Zračka Nade u pratnji trenera i roditelja. Na ovom takmičenju učesnici su bili iz više opština: Podgorice, Pljevalja, Bara, Cetinja, Petnjice, Nikšića, Berana, Bijelog Polja, Rožaja, Bijele, Herceg Novog i Zelenike. Takmičenje je održano u trčanju, brzom hodu, fudbalu, stonom tenisu i pikadu. Naši korisnici su ostvarili zapažene rezultate i osvojili su 5 medalja. Čestitamo im ovom prilikom na trudu i velikom uspjehu!

DRŽAVNO TAKMIČENJE U ORGANIZACIJI SPECIJALNE OLIMPIJADE

U okviru Dječije nedjelje dana 05.10.2018.godine, korisnici Centra za dnevni boravak Pljevlja učestvovali su na državnom takmičenje pod nazivom “FAIR PLAY ATLETIC” u organizaciji Specijalne Olimpijade Nikšić i Specijalne Olimpijade Crne Gore.

Na ovom takmičenje učestvovali su: Jakša Macanović, Anica Gavrilović i Ervin Misinov, u pratnji zaposlenih.

Takmičenje je organizovano na gradskom stadionu u Nikšiću, a pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta. Korisnici naše Ustanove ostvarili su zapažene rezultate i osvojili četiri medalje.

DRUŽENJE SA RODITELJIMA

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje četvrtog dana smo se družili sa roditeljima i starateljima korisnika Centra za dnevni boravak. Organizovali smo kulinarsku radionicu na kojoj su roditelji zajedno sa djecom pripremali slana i slatka jela. Nakon toga smo uživali u druženju, razgovoru i degustaciji pripremljene hrane. U toku dana je realizovana i radionica na kojoj smo sa korisnicima crtali i razgovarali na temu dječijih prava.

Zahvaljujemo se svim roditeljima koji su učestvovali u našim današnjim aktivnostima.

DRUŽENJE SA DJECOM U O.Š."MIHAILO ŽUGIĆ" ODŽAK

U okviru obilježavanja trećeg dana Dječije nedjelje, korisnici Centra za dnevni boravak posjetili su O.Š. „Mihailo Žugić“ u Odžaku. Ovom prilikom djeca su upoznala nove drugare kroz druženje, igru i crtanje na temu dječijih prava.

OBUKA U ZAVODU ZA SOCIJALNU I DJEČIJU ZAŠTITU CRNE GORE

Zavod za socijalnu i dječiju zaštitu Crne Gore je 29. i 30. septembra u Podgorici organizovao akreditovanu obuku pod nazivom “Osnovna obuka za rad u dnevnim centrima za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju”.

Ovu obuku su akreditovale i vodile Svetlana Dujović i Slobodanka Roganović iz JU Centar za dnevni boravak Pljevlja. Obuci su prisustvovali zaposleni u dnevnim centrima i NVO, a iz naše Ustanove Slavica Smolović.

Na obuci su učesnici imali priliku kroz interaktivne radionice da se upoznaju sa načinom ostvarivanja socijalne inkluzije, zakonskom regulativom, mjestom i ulogom dnevnog centra u sistemu socijalne i dječije zaštite, načinima saradnje sa roditeljima, timskim radom. Učesnici su obučeni da kreiraju i pravilno koriste sve obrasce koji su propisani Pravilnikom o bližim uslovima za pružanje i korišćenje, normativima i minimalnim standardima usluge podrške za život u zajednici.

SPORTSKE AKTIVNOSTI

U prostorijama Centra za dnevni boravak obilježen je drugi dan Dječije nedjelje kroz organizovane sportske aktivnosti u kojima su učestvovali naši korisnici uz podršku fizioterapeuta.

POSJETA DOMU STARIH PLJEVLJA

Korisnici Centra za dnevni boravak Pljevlja su u okviru Dječije nedjelje, a povodom Međunarodnog dana starijih osoba, posjetili Dom starih Pljevlja, gdje su u razgovoru i druženju proveli jedno lijepo prijepodne.

OBILJEŽAVANJE DJEČIJE NEDJELJE

Centar za dnevni boravak Pljevlja je i ove godine nizom aktivnosti obilježio Dječiju nedjelju:

- Ponedeljak 01.10.2018 - Posjeta Domu starih Pljevlja
- Utorak 02.10.2018 – Sportske aktivnosti
- Srijeda 03.10.2018 - Druženje sa djecom u O.Š. ”Mihailo Žugić” Odžak
- Četvrtak 04.10.2018 – Druženje sa roditeljima
- Petak 05.10.2018 – Učešće na Državnom takmičenju na Specijalnoj olimpijadi Nikšić

DANSKA ŠKOLA FUDBALA

U petak, 14.09.2018.god. korisnici Centra za dnevni boravak Pljevlja i djeca iz NVU „Zračak Nade“ su u pratnji osoblja prisustvovali otvaranju Danske škole fudbala na gradskom stadionu u Pljevljima. Organizatori ove manifestacije su NVO „Sport spaja“, Opština Pljevlja i FK"Breznica“. Djeca su provela jedan divan dan uz druženje i upoznavanje novih drugara.

REGIONALNA IZLOŽBA MEDA

Djeca, korisnici usluga Centra za dnevnoi boravak su u pratnji zaposlenih prisustvovala otvaranju Regionalne izložbe meda, koja je održana na Trgu 13.jul 7. septembra.

Ljetovanje u Budvi - Pržno

Akcija društveno odgovornih investitora, nevladinih organizacija, Ministarstva rada i socijalnog staranja, kao i Dnevnih centara, sprovedena je na inicijativu Ivane Đurović, izvršne direktorice LEEA i Darka Ivanovića, generalnog sekretara Građanske alijanse.Inicijatori akcije uz pomoć Gorana Kuševije, direktora Direktorata za socijalno staranje i dječiju zaštitu i direktora deset dnevnih centara Crne Gore omogućili su ljetovanje u Bečićima i Pržnu za 15 porodica u stanju socijalne potrebe, a čija djeca su korisnici usluga dnevnih centara. Pomenutom akcijom, investitori koje predstavlja Đurović omogućili su smještaj. Ministarstvo preko centara za socijalni rad obezbijedilo je jednokratnu novčanu pomoć, a Hard discount Laković hranu za sve vrijeme boravka djece sa roditeljima u modernim kompleksima. Dvije porodice, čija su djeca korisnici naše Ustanove, imali su priliku da uživaju u moderno opremljenim apartmanskim kompleksima u Budvi - Pržno.

Žurka povodom završetka programske 2017/2018.

U prostorijama Centra za dnevni boravak 20.07.2018.god. su korisnicima uručene diplome i održana je žurka povodom uspješnog završetka programske 2017/2018 godine. Žurci su prisustvovali roditelji i rođaci korisnika, djeca iz Zračka Nade i volonteri. Djeca su se družila, veselila i sa gostima proslavila svoje diplomice.

ŽURKA

08.06.2018.god. u prostoprijama Centra za dnevni boravak održana je žurka povodom osvojene zlatne medalje u fudbalu u organizaciji Specijalne olimpijade Crne Gore. Još jednom čestitamo djeci iz Centra za dnevni boravak, NVU „Zračak Nade“ i volonterima na postignutom uspjehu!

Album Specijalna olimpijada Crne Gore - takmičenje u fudbalu

Djeca i mladi iz Centra za dnevni boravak Pljevlja i NVU "Zračak Nade" uz podršku volontera i volonterki osvojili su zlatnu medalju na takmicenju u fudbalu u organizaciji Specijalne Olimpijade Crne Gore. Ovim takmicenjem koje se tradicionalno održava svake godine.obilježena je Evropska Nedelja Fudbala. Takmičenje je održano na pomoćnom terenu stadiona Budućnosti koji se nalazi u sklopu kompleksa Fudbalskog saveza Crne Gore na Starom aerodromu. Sportisti su se takmičili u UNIFIED fudbalu! Promoteri ovog doga]aja bili su članovi Fudbalske reprezentacije Crne Gore. U organizaciji odlaska na ovo takmičenje pored Centra za dnevni boravak i NVU "Zračak Nade" učestvovala je i JPU "Eko bajka" Pljevlja.

Dan O.Š. "Mihailo Žugić" Odžak

Povodom dana Osnovne škole „Mihailo Žugić“ u Odžaku, djeca iz JU Centar za dnevni boravak i NVU Zračak Nade sa direktoricom Svetlanom Dujović i zaposlenima prisustvovala su priredbi i druženju sa drugarima.

Konferencija: Primjena asistivne tehnologije u obrazovanju i socijalnoj zaštiti

Nevladino udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju „ Zračak Nade“ organizovalo je Konferenciju na temu Primjena asistivne tehnologije u obrazovanju i socijalnoj zaštiti 29. maja 2018.godine u hotelu Verde, u Podgorici.

Konferencija se realizovala u okviru projekta „Poboljšanje usluga podrške za život u zajednici upotrebom asistivne tehnologije“. Projekat je podržao Fond za aktivno građanstvo– fAKT i dio je programa “De Facto Razvoj” koji finansira Evropska unija, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori kroz program IPA 2016 Instrument za civilno društvo. Na Konferenciji je pored aplikacije „ Social skills animation“, koja je razvijena u Grčkoj, direktorica JU Centra za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom Pljevlja predstavila softver koji je razvijen tokom realizacije projekta "Podrška inkluzivnom obrazovanju i obuci za svakodnevni život djece imladih sa smetnjama u razvoju" koji se realizovao u okviru 3. Poziva za projekte prekograničnog programa Srbije i Crne Gore a projekat je finansirala Delegacija Evropske unije. Konferenciji su prisustvovali predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja, Ministarstva prosvjete, osnovnih i srednjih škola, resursnih centara, dnevnih centara i NVO sektora iz Crne Gore.

Druženje u parku

PROSLAVA TITULE ŽFK BREZNICA - PRVAKA CRNE GORE

U subotu 12.05.2018. proslavi titule i slavljeničkoj atmosferi FK BREZNICA prisustvovala su djeca i mladi iz Centra za dnevni boravak i Zračka nade uz podršku volontera i zaposlenih. Ženski seniorski tim FK "Breznica" je treći put zaredom osvojio titulu prvaka Crne Gore. Dragi prijatelji želimo vam da i ubuduće budete uspješni i da svake godine zajedno proslavljamo titule.

Obilježavanje Dana planete Zemlje

23.04.2018.god. djeca iz Centra za dnevni boravak Pljevlja i NVU „Zračak Nade“ su učestvovala u aktivnostima „Čepom do osmijeha“ koju je organizovala OŠ „Boško Buha“ povodom Dana planete Zemlje. Djeca su se družila, igrala i lijepo provela dan sa drugarima iz škole.

Čepom do osmeha

Humanitarno ekološka organizacija je pokrenula akciju „Čepom do osmeha“ koju je na nivou opštine inicirala OŠ „Boško Buha“ . U proteklom periodu su Centar za dnevni boravak Pljevlja i NVU „ Zračak Nade“ prikupili 7064 čepa i na taj način dali svoj doprinos. Povodom ove akcije 18.04.2018. god. u našim prostorijama je učiteljica Mila Marjanović organizovala radionicu sa djecom, na kojoj smo pričali o ekologiji, zaštiti sredine, a ujedno i o humanosti, jer akcija ima trojak karakter. Kroz radionicu smo pokazali da čepovi mogu biti jako korisni i upotrebljivi, samo treba uključiti maštu. Akcija se nastavlja i u narednom periodu.

Informativna obuka Neurorazvojne terapije (NRT- Bobath)

Informativnoj Bobath obuci koja je održana u Institutu Igalo 5. i 6. aprila 2018. godine prisustvovale su Slobodanka Roganović, defektološkinja oligofrenološkinja, Dubravka Damjanović, radna terapeutkinja i Dragana Gogić, fizioterapeutkinja iz JU Centra za dnevni boravak Pljevlja.

Voditelji obuke su bili Dr. Milivoj Veličković Perat, Dr. Tatjana Dolenc Veličković, ortoped, EBTA MD Senior tutor, Darja Nagode, Dipl. fiziot., EBTA NRT Tutor Barbara Ogričevič, Prof. logop, EBTA NRT tutor, Dr. Marina Delić, Dr. Sonja Vasić, a namijenjen je ljekarima (pedijatrima, fizijatrima, neurolozima, neonatolozima), fizioterapeutima, logopedima, defektolozima, psiholozima i drugim profesionalcima koji se bave rehabiltacijom djece.

Obilježavanje 2. aprila - Međunarodnog dana osoba sa autizmom

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa autizmom JU Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom Pljevlja, Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja i NVU „Zračak Nade“ organizovali su 2. aprila 2018. godine šetnju gradom kao i puštanje plavih balona u ul.Kralja Petra ispred hotela Pljevlja.

U šetnji gradom učestvovala su djeca iz Centra za dnevni boravak Pljevlja, NVU „Zračak Nade“, volonteri, djeca iz dječjeg vrtića „Eko bajka“, učenici osnovnih škola „Boško Buha“, „Salko Aljković“, „Ristan Pavlović“ i „Mihailo Žugić“, učenici gimnazije „Tanasije Pejatović“ i Srednje stručne škole kao i članovi FK Breznica i predstavnici institucija.

Masovnom šetnjom u plavom pridružali smo se iz Pljevalja obilježavanju Međunarodnog dana osoba sa autizmom.

21. mart - Dan osoba sa Daunovim sindromom

JU Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom, Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja i NVU „Zračak Nade“ i ove godine su obilježili Dan osoba sa Daunovim sindromom.

Tim povodom 21. marta u prostorijama Centra za dnevni boravak je održana likovna radionica na kojoj su učestvovala djeca iz osnovnih i srednjih škola, djeca iz vrtića, NVU Zračak Nade i djeca iz Centra za dnevni boravak.

Na konkursu za izbor najbolje fotografije na temu: „Šarene ili različite čarape- simbol Dana osoba sa Daunovim sindromom“, dodijeljene su nagrade i diplome:

- I mjesto: djeca iz JPU „Eko Bajka“ i učenici III-4 odjeljenja iz OŠ „Salko Aljković“

- II mjesto: učenici III-2 odjeljenja iz OŠ „Boško Buha“ i učenici II-1 odjeljenja iz OŠ „Boško Buha“

- III mjesto - Marko Mrdak iz SSŠ i učenici integrisanog odeljenja iz OŠ „Boško Buha“

Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali na Konkursu i dali svoj doprinos ostvarivanju prava djece sa Daunovim sindromom.

8. mart – Međunarodni dan žena

Djeca iz NVU „Zračak Nade“ i JU Centar za dnevni boravak Pljevlja povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena 8. marta posjetila su naše drage prijateljice iz Opštine, Centra za socijalni rad, Opšte bolnice, Doma zdravlja, škola, vrtića, NVO sektora, privatnog sektora i dr. Djeca su uz podršku osoblja i volontera pripremila sitne poklone protkane ljubavlju i kreativnošću. Drage naše velike prijateljice, srećan vam 8. mart i neka vam cijele godine budu iskazani ljubav i poštovanje!

Žurka povodom Dana zaljubljenih

U srijedu 14.02.2018.godine u prostorijama Dnevnog centra održana je žurka povodom Dana zaljubljenih.

Dani defektologa 2018. god. (Niš)

Dani defektologa 2018. god. (Niš)

POSJETA EPISKOPA MILEŠEVSKOG ATANASIJA

Povodom slave Svetog Save, djecu u Dnevnom centru i Zračku Nade posjetili su episkop mileševski Atanasije i predstavnici srpske pravoslavne crkve Sv,Petka. Ovom prilikom djeci je poklon paketiće uručio Episkop mileševski Atanasije.