AKTIVNOSTI 2024.

Druženje u Milet Bašti - proslava rođendana - 28.6.2024. godine

Ovog petka iskoristili smo lijepo vrijeme za šetnju i druženje u Milet Bašti. Ovo je bila prilika i za proslavljanje rođendana svih drugara iz Dnevnog centra rođenih tokom prethodnog perioda.
Draga Ana, Anđela, Tijana, dragi naš Vuče, Davide, Dino, srećan rođandan! Mnogo zdravlja, sreće i ljubavi žele vam drugari Iz Dnevnog centra!

Skok, sprint i smijeh - zabavno-sportska manifestacija povodom obilježavanja Međunarodnog dana protiv zloupotrebe droga Trg 13. Jul - Pljevlja 26.6.2024. godine, od 18:00h do 21:00h

Sekretarijat za sport i mlade Opštine Pljevlja, odnosno kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti u saradnji sa K4 SPORT & ADVENTURE, povodom obilježavanja 26. juna - Međunarodnog dana protiv zloupotrebe droga, organizovali su zabavno-sportsku manifestaciju "Igre snage i spretnosti" za djecu od 3 godine i starije.
Zahvaljujemo se Sekretarki Sekretarijata za sport i mlade Opštine Pljevlja Milici Sekulić na pozivu da drugari iz Dnevnog centra Pljevlja uzmu učešće u pomenutoj manifestaciji. Ogromnu zahvalnost dugujemo organizatorima koji su se potrudili da stvore uslove u kojima će učestvovati sva naša djeca. Hvala i na pomoći koja nam je pružena tokom igara kao i na poklonima kojima ste izmamili osmjehe svih drugara.

Izlet u Višegrad - 25.6.2024. godine

Djeca i mladi sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom iz JU Dnevni centar Pljevlja, u pratnji zaposlenih i roditelja/staratelja, posjetili su Višegrad. Pored divnog druženja ovaj dan smo iskoristili i za obilazak mosta Mehmed-paše Sokolovića na Drini, Andrićgrada i vožnju višegradskim turističkim vozićem.Hvala svim drugarima na ovom danu ispunjenom osmjesima.

Svjetski dan muzike - JU Narodna biblioteka "Stevan Samardžić" Pljevlja - 21.6.2024. godine

Djeca i mladi sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom iz JU Dnevni centar Pljevlja, u pratnji zaposlenih, učestvovali su u obilježavanju Svjetskog dana muzike. Zahvaljujemo se direktorici JU Narodna biblioteka "Stevan Samardžić", Bojani Đačić, na pozivu da učetsvujemo u programu povodom obilježavanja pomenutog datuma. Zahvaljujemo se i drugarima iz JU Škola za osnovno muzičko obrazovanje Pljevlja i njihovoj direktorici Azemini Softić Čuturić koji su nam predstavili neke od muzičkih instrumenata i zabavili nas izabranim kompozicijama.
Za ovaj događaj drugari iz Dnevnog centra Pljevlja pripremili su nekoliko recitacija na temu muzike i muzičkih instrumenata. Sa danjašnjeg događaja poslali smo i zajedničku poruku svim drugarima: "Neukusu treba reći NE, bilo kada ili bilo gde!"

Donacija - Cvjećara "Narcis" Pljevlja - 21.6.2024. godine

Zahvaljujemo se cvjećari "Narcis" iz Pljevalja na novčanoj donaciji koja će biti iskorišćena za nabavku didaktičkog i edukativnog materijala za rad sa djecom i mladima sa smetnjama u razvoju i licima sa invaliditetom iz JU Dnevni centar Pljevlja.

Donacija didaktičkog materijala - 21.6.2024. godine

Zahvaljujemo se našem dragom sugrađaninu Jovanu Ječmenici na donaciji didaktičkog materija koji će se koristiti u radu sa djecom i mladima sa smetnjama u razvoju i licima sa invaliditetom iz JU Dnevni centar Pljevlja.

Obilježavanje 20 godina rada JU Dnevni centar "Tisa" - Bijelo Polje "20 godina svjetlosti" - 20.6.2024.

Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju "Tisa" 20. juna obilježio je dvije decenije postojanja i rada. Ovim povodom organizovane su brojne aktivnosti i raznovrsni događaji, a centralnoj proslavi prisustvovali su i predstavnici JU Dnevni centar Pljevlja. Zahvaljujemo se direktoru JU Dnevni centar "Tisa", gospodinu Ensadu Omeroviću, na pozivu i srdačnoj dobrodošlici.Čestitamo direktoru ustanove, svim zaposlenim u Dnevnom centru, roditeljima/starateljima, djeci i mladima ovaj poseban jubilej. Neka vas i u vašem daljem radu krase kvalitet, predanost, marljivost i ljudska toplota po kojoj vas poznajemo sve ove godine.

Druženje i zajednička aktivnost sa učenicima Gimnazije "Tanasije Pejatović", članovima učeničke kompanije EDUMedic - 20.6.2024. godine

Drugare iz Dnevnog centra Pljevlja danas su posjetili učenici prvog razreda Gimnazije "Tanasije Pejatović". Oni su i članovi učeničke kompanije EDUMedic koja ja osvojila prvo mjesto, najbolji među najboljima, na državnom takmičenju učeničkih kompanija u preduzetništvu. Pored druženja realizovana je i zajednička aktivnost u kojoj smo iskreno uživali. Naši drugari iz Gimnazije upoznali su nas sa zabavnim i edukativnim igrama koje su sami osmislili. Dogovorena je i buduća saradnja i kreiranje sadržaja za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom. Zahvaljujemo se na divno provedenom vremenu i volji da nastavimo divnu saradnju koju smo i do sada imali sa učenicima Gimnazije i profesoricom Adisom Malagić.Dragi prijatelji, želimo vam mnogo uspjeha i sreće na predstojećem najvećem evropskom takmičenju u preduzetništvu! Srećan put u Italiju, sa željom da nas opet obradujete prvim mjestom.

Bajramska čestitka (11.6.2024)

Vjernicima islamske vjeroispovijesti SREĆAN BAJRAM želi kolektiv JU Dnevni centar Pljevlja.

Druženje u restoranu "Franca" - 14.6.2024.

Radionica pustovanja vune III - JU Dom starih Pljevlja - 13.6.2024. godine

Djeca i mladi sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom starija od 27 godina iz JU Dnevni centar Pljevlja učestvovali su u trećoj po redu radionici pustovanja vune. Ovaj put ugostili su nas divni domaćini i naši prijatelji iz JU Dom starih Pljevlja. Pomenuta radionica organizovana je u saradnji JU Dnevni centar Pljevlja, JU Dom starih Pljevlja, JU Zavičajni muzej Pljevlja i OŠ "Ristan Pavlović". Zahvaljujemo se korisnicima usluga Doma starih, kao i zaposlenima u ovoj ustanovi, direktorici Doma starih Dženani Muslić, zaposlenima u Zavičajnom muzeju i direktorici ustanove Dejani Drobnjak, učitelju Lazaru Cupari i najmlađim učesnicima ove radionice odeljenju IV-3 OŠ "Ristan Pavlović". Bilo je zadovoljstvo družiti se i raditi sa vama. Sa zajedničkim aktivnostima nastavljamo u septembru.Još jednom veliko hvala na ovom danu ispunjenom osmjesima, druženjem i kreativnošću.

Druženje u Milet Bašti - 7.6.2024. godine

Danas smo iskoristili lijepo vrijeme za šetnju i druženje u restoranu Milet Bašta. Sa nama su bili i naši najmlađi volonteri Teodor i Teona.Čestitamo našem volonteru i divnom drugaru Teodoru Tošiću osvajanje srebrne medalje - muški kata tim 8-9 godina na balkanskom prvenstvu u karateu koje se održalo u Istanbulu od 30. maja do 2. juna 2024. godine. Čestitke i karate klubu Potoci, čiji je Teodor član, na ostvarenim rezultatima.

Proslava 112 godina rada JU OŠ "Mihilo Žugić" – Odžak - 7.6.2024. godine

V.d. direktora JU Dnevni centar Pljevlja prisustvovao je obilježavanju 112 godina rada JU OŠ "Mihailo Žugić" Odžak. Zahvaljujemo se direktorici škole Čedomirki Vujanović na pozivu kao i na odličnoj saradnji koju naša ustanova i škola ostvaruju duži niz godina.Čestitamo Dan škole uz želju da ostanete vrijedni, istrajni i požrtvovani kao što ste bili do sada. Takođe, čestitke na uspjesima koja ste ostvarili ove godine na državnim i gradskim takmičenjima. Radujemo se što imamo prijatelje poput vas.

Posjeta JU Zavičajni muzej Pljevlja - 6.6.2024. godine

Djeca i mladi sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom iz JU Dnevni centar Pljevlja, u pratnji zaposlenih, posjetili su JU Zavičajni muzej Pljevlja. Uživali smo u otkrivanju Plavog svijeta delfina i kitova kao i u postavci Podvodne arheologije - Antički podvodni lokaliteti u Crnoj Gori. Zahvaljujemo se zaposlenima u Zavičajnom muzeju, kao i direktorici Dejani Drobnjak, na srdačnoj dobrodošlici, ljubaznosti i divnom vremenu koje smo proveli u muzeju. Uvijek je zadovoljstvo družiti se sa vama. Veliko hvala od drugara iz Dnevnog centra Pljevlja.

Svjetski dan zaštite životne sredine - opština Pljevlja - 5.6.2024. godine

Danas su drugari iz Dnevnog centra Pljevlja učestvovali u obilježavanju svjetskog dana zaštite životne sredine u organizaciji opštine Pljevlja. Izložili smo kreativne radove nastale od reciklažnih materijala koje smo stvarali tokom radno-okupacionih i likovnih radionica. Hvala svim učesnicima i organizatorima na divnom druženju.

Proslava rođendana - 5.6.2024.

Naš dragi Dino danas slavi sedmi rođendan. Mnogo zdravlja, sreće i ljubavi žele ti drugari iz Dnevnog centra.

23.5.2024. godine - Uređenje dvorišta ispred Dnevnog centra

Proslava Dana Evrope - 17.5.2024. godine

Evropski đir, inicijativa u okviru koje Crna Gora proslavlja Dan Evrope, završila se danas u Pljevljima raznovrsnim programom kojim se apostrofirala kulturna raznolikost i zajedničke evropske vrijednosti.Program je osmislila opština Pljevlja, u saradnji sa Ministarstvom evropskih poslova Crne Gore, a uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori u okviru programa EU4ME.Manifestacija „Evropski đir“ koja se održala na trgu „13. Jul“ sa početkom u 11 časova pokazala je bogatstvo pljevaljske kulture i umjetnosti kroz učešće lokalnih kulturno – umjetničkih društava „Volođa“ i „Pljevlja“, Gradskog tamburaškog orkestra, plesnog kluba „Sonrisa“, kao i djece i mladih sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom – korisnika usluga JU „Dnevni centar“ Pljevlja i NVU „Zračak Nade“.

10.5.2024. godine - Druženje u Cafe Bar-u 4 Sobe Pljevlja

Vaskršnja čestitka

Vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti SREĆAN VASKRS želi kolektiv JU Dnevni centar Pljevlja. Hristos vaskrse!

Podrška razvoju socijalne inkluzije - slobodno vrijeme

Radionica pustovanja vune II

29.4.2024. godine djeca i mladi sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom starija od 27 godina iz JU Dnevni centar Pljevlja učestvovali su u drugoj po redu radionici pustovanja vune u organizaciji JU Zavičajni muzej Pljevlja i JU Dnevni centar. Pored njih u pomenutoj radionici učestvovali su i zaposleni iz JU Zavičajni muzej Pljevlja sa direktoricom Dejanom Drobnjak, zaposleni i korisnici usluga JU Dom starih Pljevlja sa direktoricom Dženanom Muslić, kao i drugari iz OŠ "Ristan Pavlović" - odeljenje IV-3 sa učiteljem Lazarom Cuparom.
Zahvaljujemo se svim prijateljima iz pomenutih ustanova na divnom druženju i radionici u kojoj smo iskreno uživali. Kao i tokom prve radionice učesnici su brzo savladali tehniku suvog pustovanja vune i stvorili više nego zanimljive i kreativne radove.
U skorije vrijeme očekuje nas i III radionica pustovanja vune koja će se, sa istim učesnicima, realizovati u JU Dom starih Pljevlja.
Hvala vam na divnoj saradnji. Radujemo se našem sledećem susretu.

Sajam sporta u Pljevljima

26.4.2024. godine djeca i mladi sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom iz JU Dnevni centar Pljevlja danas su učestvovali na Sajmu sporta koji se održao na trgu 13. jul u našem gradu.
Sajam sporta organizovao je Sekretarijat za sport i mlade opštine Pljevlja, u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih, povodom Dana reprezentacije. Ovo je bila izvrsna prilika za sportske organizacije sa teritorije naše opštine i opštine Žabljak da prezentuju svoj rad, promovišu zdrave stilove života i ukažu na značaj bavljenja sportom, a prisutni sportisti i ljubitelji sporta iskoristili su Sajam i da razmjene svoja znanja i iskustva i dogovore buduću saradnju.
Drugari iz Dnevnog centra Pljevlja izložili su osvojene medalje i pehare sa državnih i regionalnih takmičenja, kao i takmičenja koje je organizovala Specijalna olimpijada Crne Gore. Takođe, prisutni su imali priliku i da se oprobaju u stonom fudbalu sa djecom i mladima iz naše ustanove.
Zahvaljujemo se Sekretarki sekretarijata za sport i mlade gospođi Milici Sekulić na pozivu da uzmemo učešće na Sajmu sporta kao i na profesionalnoj organizaciji današnjeg događaja. Nadamo se da će ova divna manifestacija postati dio tradicije našeg grada.
Zahvaljujemo se svim učesnicima Sajma sporta na današnjem druženju i čestitamo na dosadašnjim uspjesima i ostvarenim rezultatima.
Do sledećeg susreta SPORTSKI POZDRAV od drugara iz Dnevnog centra Pljevlja!

Samoposluživanje 25.4.2024. godine

Kreativna radionica 25.4.2024. godine

Posjeta Plesnog kluba "Sonrisa" Dnevnom centru Pljevlja

24.4.2024. godine
U posjeti drugarima iz JU Dnevni centar Pljevlja bili su naši dragi prijatelji iz Plesnog kluba "Sonrisa". Ovo je bila prilika za druženje, uživanje u koreografijama mališana iz grupa Predškolci i Osnovci, ali i za izraze zahvalnosti za saradnju koju su naša ustanova i plesni klub "Sonrisa" ostvarili u prethodnom periodu.
Zahvaljujemo se divnim ljudima i posvećenim instruktorima plesa Ognjenu Bobiću i Gordani Krsmanović, kao i svim drugarima iz plesnog kluba "Sonrisa" koji su nas još jednom obradovali svojom posjetom. Uživali smo u 8 koreografija koje su izveli Osnovci i Predškolci, a zatim se i sami pridužili našim prijateljima u dvije koreografije.
Hvala vam na divnom danu i druženju, kao i na ogromnoj podršci koju nam nesebično pružate. Ponosni smo na vaše zalaganje da zajedno gradimo bolje sutra za svu našu djecu.
Vole vas drugari iz Dnevnog centra Pljevlja.Unaprijed se radujemo našem sledećem susretu.

“DEVOJKO MALA”

Djeca i mladi sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom iz JU Dnevni centar Pljevlja u pratnji zaposlenih i uz podršku naših najmlađih volontera Teone i Teodora nastupili su 23.4.2024. godine na priredbi JPU "Eko Bajka" povodom Dana vrtića i Međunarodnog dana planete Zemlje. Hvala prijateljima iz vrtića "Eko Bajka" na pozivu za učešće i našim najmlađim i najdražim drugarima na divnim tačkama koje su spremili za ovu priliku.Čestitke svim drugarima sa željom da i dalje širite radost i ljubav kao i do sada.
Zahvaljujemo se našem dragom sugrađaninu Milenku Jeliću na video snimku.

Aktivnosti povodom Dana planete Zemlje

22.4.2024. godine
Svake godine od 1970, 22. aprila obilježava se Međunarodni dan planete zemlje sa ciljem skretanja pažnje na značaj očuvanja prirode, kao i sprečavanja i smanjenja negativnih posledica po životnu sredinu.
Čuvajmo Zemlju, nemamo plan(etu) B!

Druge regionalne sportske igre za OSI - Herceg Novi

18.4.2024 - 19.4.2024. godine djeca i mladi sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom starija od 27 godina iz JU Dnevni centar Pljevlja učestvovali su u Drugim regionalnim sportskim igrama za osobe sa invaliditetom na poziv JU Dnevni centar Herceg Novi. Naša tri takmičara, u pratnji roditelja i zaposlenih u Dnevnom centru, uživali su u dvodnevnom sportskom takmičenju i druženju sa drugarima iz cijele Crne Gore i regiona. Ova manifestacija okupila je više od 150 takmičara koji su imali priliku da se nadmeću u 4 atletske discipline i stonom tenisu.
Anica Gavrilović, Ervin Misinov i Mihailo Roćen osvojili su 5 medalja na ovom takmičenju i to:
Ervin Misinov: 1 prvo mjesto u skoku u dalj, 2 mjesto u trci na 50 metara,
Mihailo Roćen: 2 mjesto u bacanju "medicinke", 2 mjesto u trci na 50 metara
Anica Gavrilović: 2 mjesto u bacanju medicinke i 4 mjesto u skoku u dalj

Zahvaljujemo se Sekretarijatu za sport i mlade opštine Pljevlja na prepoznavanju značaja ove sportske manifestacije i finansijskoj podršci za odlazak i učešće na pomenutim igrama.
Takođe, veliku zahvalnost dugujemo JU Dnevni centar Herceg Novi i njihovoj direktorici Dragici Kosić na pozivu da učestvujemo u Drugim regionalnim sportskim igrama za OSI i na divnom gostoprimstvu, druženju i profesionalnoj organizaciji pomenutog događaja.
Radujemo se našem sledećem susretu sa željom za što više ovakvih i sličnih manifestacija.
Veliki pozdrav i hvala svima koji su uzeli učešće u ovim igrama od drugara iz Dnevnog centra Pljevlja.

Druženje u restoranu "Franca" 19.4.2024.

6. godina rada Doma starih Pljevlja

16.4.2024. godine djeca i mladi sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom iz JU Dnevni centar Pljevlja, u pratnji zaposlenih, učestvovali su u obilježavanju 6. godina rada JU Dom starih Pljevlja. Obradovali smo naše najstarije sugrađane, naše drage prijatelje, zabavnom koreografijom i prigodnim recitacijama koje smo spemili za ovu priliku. Hvala našim najmlađim volonterima Teoni i Teodoru Tošiću na podršci drugarima iz Dnevnog centra u pripremi i izvođenju pomenute koreografije.
Hvala direktorici Doma starih Pljevlja Dženani Muslić na pozivu da zajedno obilježimo ovaj dan i veliko hvala prijateljima iz Doma starih na divnom druženju.
Čestitamo obilježavanje 6. godina rada sa željom da ostanete posvećeni, vrijedni i empatični kao što ste bili do sada.

Šetnja parkom Vodice i druženje u prelijepom ambijentu restorana Milet Bašta u Pljevljima

U susret Bajramu

Hazard Defense Group – donacija

Zahvaljujemo se Hazard Defense Group na uloženom trudu i radu na izradi Preduzetnog plana zaštite i spašavanja od požara za JU Dnevni centar Pljevlja. Naša ustanova je, u skladu sa zakonom, u obavezi da uradi pomenuti Plan, a to je za nas kao donaciju uradila Hazard Defense Group čiji su osnivači naši sugrađani Vladimir Lacmanović i Loran Mohamad. Vrijednost ove donacije je oko 2000 eura koliko je potrebno za izradu pomenutog plana.
Hazard Defense Group je specijalizovana kompanija za pružanje usluga iz oblasti zaštite i spašavanja, zaštite od požara i zaštite i zdravlja na radu.
Posebnu zahvalnost dugujemo Vladimiru Lacmanoviću na divnoj saradnji, empatiji i iskazanom senzibilitetu.

5. april smo iskoristili za šetnju i druženju u parku "Vodice" i na trgu 13. jul

Sekretarijat za sport i mlade opštine Pljevlja – donacija

Zahvaljujemo se Sekretarki sekretarijata za sport i mlade opštine Pljevlja, Milici Sekulić, na donaciji GS game - Multi stola sa 4 sportske igre: stoni fudbal, stoni tenis, stoni hokej i bilijar.
Pored ovoga dobili smo i badminton set kao i nekoliko profesionalnih vijača.
Takođe, koristimo ovu priliku da se zahvalimo Sekretarki i na prethodnoj donaciji za kupovinu sportke opreme i opreme za rad fizioterapeuta. Ova donacija je realizovana, a nabavljenu opremu možete vidjeti na fotografijama.
Hvala u ime djece, mladih i lica sa invaliditetom iz JU Dnevni centar Pljevlja.

2. april - Svjetski dan osoba sa autizmom

Povodom Svjetskog dana osoba sa autizmom naša zgrada je 1. i 2. aprila osvijetljena plavom bojom u znak podrške djeci i osobama sa autizmom. Veliko hvala Mirsadi Ćaćić iz hotela Franca Pljevlja i Veselinu Dragašu koji su nam obezbjedili osvjetljenje i na taj način dali svoj doprinos u obilježavanju 2.aprila- Svjetskog dana osoba sa autizmom. 2.aprila smo zajedno sa NVU "Zračak Nade" i Sekretarijatom za kulturu, socijalna i druga pitanja opštine Pljevlja, obilježili svjetski dan osoba sa autizmom. Tradicionalnoj šetnji u plavom i puštanju balona na trgu 13. Jul pridružili su se drugari iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, volonteri Gimnazije "Tanasije Pejatović" i SSŠ, drugari iz FK "Breznica", prijatelji iz Doma starih Pljevlja, Goran Milinković ispred osoba izuzetno niskog rasta i mnogi drugi. Hvala svima koji su nas podržali u organizaciji aktivnosti povodom Svjetskog dana osoba sa autizmom. Veliko hvala i našim dragim prijateljima iz JU Centar za kulturu Pljevlja i plesnom klubu Sonrisa koji je uljepšao dan mališanima na trgu 13. jul. Poslali smo poruku našim drugarima sa autizmom i njihovim porodicama da nikada neće biti sami i da ćemo uvijek biti tu za njih. Obojili smo grad u plavo i na simboličan način podržali naše drugare sa autizmom. Hvala svima na divnom, plavom danu.

Druženje u Milet Bašti

29.03. smo iskoristili lijepo vrijeme za druženje, šetnju i proslavu rođendana naših drugara rođenih u prethodnom periodu. Sofija, Valentina, Anice, Eldine, Almire, Mihailo, srećan vam rođendan. Mnogo zdravlja, sreće i ljubavi žele vam drugari iz Dnevnog centra.

26. mart – Svjetski dan podrške osobama sa epilepsijom

Obilježili smo u prostorijama JU Dnevni centar Pljevlja Svjetski dan podrške osobama sa epilepsijom. Za obilježavanje ovog dana izabrana je ljubičasta boja, boja lavande, koja je internacionalna boja epilepsije.
Podršku u realizaciji ove aktivnosti dobili smo od učenika Srednje stručne škole iz Pljevalja, odeljenje I-3 faramaceutski tehničari i zdravstveno-laboratorijski tehničari kojima se zahvaljujemo na iskazanoj empatiji i divnom druženju.
Nešto više o epilepsiji i obilježavanju ovog značajnog datuma, kao i izboru ljubičaste boje kao boje osoba sa epilepsijom, prisutni su čuli od v.d. direktora Gorana Leovca, dok je psihološkinja Tatjana Čavić pripremila prezentaciju o postupanju u slučaju epi napada. Tokom prezentacije učenici su upoznati sa onim šta možemo i šta bi trebalo da radimo u slučaju epi napada, onome što nikako ne smijemo raditi, o auri, o pravilnom položaju tijela osobe prilikom epi napada, o postupanju u situacijama ukoliko se epi napad desi u automobilu sa vezanim pojasom, u bazenu, jezeru ili rijeci, o karakteristikama epi napada kod djece, kao i o postupanju tokom i nakon epi napada...
Nakon prezentacije učenici SSŠ su zajedno sa drugarima iz JU Dnevni centar Pljevlja učestvovali u kreativnoj radionici i poslali poruke podrške svim osobama sa epilepsijom.
Veliko hvala svim roditeljima koji su nam se sa djecom pridružili u obilježavanju ovog značajnog dana i još jednom hvala svim učenicima SSŠ koji su učestvovali u pomenutim aktivnostima.
Ne zaboravite da danas obučete nešto ljubičasto i podržite sve osobe sa epilepsijom. Pokažimo im da mogu računati na nas i da ni danas ni bilo kog drugog dana nisu sami.

Radionica pustovanja vune - JU Zavičajni muzej Pljevlja

25.3.2024. godine su lica sa invaliditetom starija od 27 godina iz JU Dnevni centar Pljevlja, u pratnji zaposlenih, učestvovala u radionici pustovanja vune u organizaciji JU Zavičajni muzej Pljevlja. Pored njih u pomenutoj radionici su učestvovali i zaposleni iz JU Zavičajni muzej Pljevlja sa direktoricom Dejanom Drobnjak kao i drugari iz OŠ "Ristan Pavlović", odeljenje IV-3 sa učiteljom Lazarom Cuparom. Zahvaljujemo se organizatorima na gostoprimstvu, divnom druženju i radionici u kojoj smo svi uživali. Tokom radionice nastalo je pregršt kreativnih i više nego zanimljivih radova od vune, što možete vidjeti i na fotografijama.
Dogovoreno je održavanje ovakvih i sličnih radionica i u budućem periodu. Hvala svima koji su učestvovali u današnjoj aktivnosti.
Radujemo se našem sledećem susretu.

22.03. smo iskoristili lijepo vrijeme za šetnju i druženje u parku Vodice i na trgu 13. jul

21. mart - Dan osoba sa Daunovim sindromom

U JU Dnevni centar Pljevlja obilježen je Dan osoba sa Daunovim sidromom. Ovo je bila prilika i da uručimo nagrade za najbolje fotografije na konkursu "ŠARENE ILI RAZLIČITE ČARAPE" i ugostimo drugare iz vrtića i osnovnih škola. Zahvaljujemo se svima koji su uzeli učešće na pomenutom konkursu, a posebnu zahvalnost dugujemo NVO "Žuti leptir" iz Nikšića, JU "Dom starih" Pljevlja, JU Zavičajni muzej Pljevlja, JPU "Eko bajka" Pljevlja, kao i najmlađoj učesnici na konkursu Dariji Spajić. Do 21. marta u 10:00h pristiglo je više od 60 fotografija sa 27 adresa.

Čestitamo drugarima koji su osvojili prva tri mjesta:
I mjesto - Odjeljenje I-3 OŠ "Salko Aljković" PU Guke
II mjesto - Vaspitna jedinica "Đepeto" starija vaspitna grupa
II mjesto - Učenici IV i V razreda OŠ "Mihailo Žugić"
III mjesto - Odjeljenje I-1 OŠ "Boško Buha"
III mjesto - Tamara i Helena Peruničić

Prisutne je pozdravio v.d. direktora JU Dnevni centar Pljevlja Goran Leovac koji je rekao nešto više o obilježavanju dana osoba sa Daunovim sindromom i istakao značaj stvaranja društva jednakih mogućnosti. Napomenuo je da je različitost društva njegovo najveće bogatstvo, a ne nedostatak. Predsjednik opštine Pljevlja dr Dario Vraneš uručio je nagrade najboljima na fotokonkursu, pozdravio prisutne i pozvao ih da zajedno gradimo društvo bez predrasuda i diskriminacija. Sekretarka sekretarijata za kulturu, socijalna i druga pitanja opštine Pljevlja Sanja Đondović uručila je posebne zahvalnice učesnicima fotokonkursa.
Na samom kraju djeca iz JU Dnevni centar Pljevlja uručila su zahvalnice za izuzetan doprinos našem radu: predsjedniku opštine Pljevlja dr Dariju Vranešu, sekretarki sekretarijata za sport i mlade Milici Sekulić i sekretarki sekretarijata za kulturu, socijalna i druga pitanja opštine Pljevlja Sanji Đondović.
Veliko hvala u ime svih drugara iz JU Dnevni centar Pljevlja svima koji su nam se pridružili u obilježavanju 21. marta - Dana osoba sa Daunovim sindromom.

U susret 21.3. - Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom

Djeca i mladi sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom u JU Dnevni centar Pljevlja, zajedno sa zaposlenima, realizovali su brojne aktivnosti povodom svjetskog dana osoba sa Daunovim sindromom. Bojili smo čarape raznim bojama, bili smo kreativni, fotografisali se, razgovarali o značaju i simbolici 21. marta, kao i šarenih čarapa. Želja nam je da bolje razumijemo jedni druge i zajedno senzibilišemo javnost kada su u pitanju potrebe i problemi koje imaju i sa kojima se susreću naši drugari sa Daunovim sindromom. Apelujemo na to da se poboljša njihov položaj u zajednici, kao i kvalitet njihovog života.

Ministarstvo sporta i mladih - realizacija donacije u vrijednosti od 2000 eura

Koristimo ovu priliku da se još jednom zahvalimo Ministarstvu sporta i mladih na vrijednoj donaciji koja je iskorišćena za kupovinu didaktičkog i edukativnog materijala. Materijal koji možete vidjeti na fotografijama doprinjeće unapređenju kvaliteta našeg rada kako sa djecom i mladima sa smetnjama u razvoju tako i sa licima sa invaliditetom starijim od 27 godina.
Hvala od srca.

Druženje u restoranu "Franca" - 15.03.2024.

Kreativne radionice

Konkurs za izbor najbolje fotografije na temu: “ŠARENE ILI RAZLIČITE ČARAPE“

JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom Pljevlja povodom obilježavanja dana osoba sa Daunovim sindromom je 12.03.2024. godine raspisao konkurs za izbor najbolje fotografije na temu: “ŠARENE ILI RAZLIČITE ČARAPE“.

Međunarodni dan žena - Osmi mart

Povodom Osmog marta - međunarodnog dana žena, djeca, mladi i lica sa invaliditetom iz JU Dnevni centar Pljevlja, u pratnji zaposlenih, obradovali su naše drage sugrađanke i prijateljice skromnim poklonima koje su sami pripremili. Ovo je samo mali znak pažnje i zahvalnosti za one koji su tu za nas tokom cijele godine.
Posjetili smo opštinu Pljevlja - kabinet predsjednika opštine, predsjednicu skupštine opštine, sekretarku sekretarijata za kulturu, socijalna i druga pitanja, sekretarku sekretarijata za sport i mlade, Građanski biro, JU Škola za osnovno muzičko obrazovanje Pljevlja, Gimnaziju „Tanasije Pejatović“, Srednju stručnu školu, OŠ „Salko Aljković“, OŠ „Ristan Pavlović“, OŠ „Boško Buha“, Integrisano odeljenje pri OŠ „Boško Buha“, OŠ „Mihailo Žugić“, JPU „Eko bajka“, vaspitne jedinice „Đepeto“, „Lane“ i „Osmijeh“, JU Dom starih, JU Narodna biblioteka „Stevan Samardžić“, JU Galerija „Vitomir Srbljanović“, CZSR, JU Zavičajni muzej, JU Centar za kulturu, NVU „Zračak nade“, ZZZ, Sud, Tužilaštvo, TV Pljevlja, Pljevaljske novine, Rudnik uglja, Termoelektranu, Rotari klub, Dom zdravlja, Laboratoriju, Dječije odeljenje, DOO „Čistoća“, Erste banku, NLB, Hotel „Franca“, Milet baštu, Bio lab, Epidemiološku službu, Prima apoteku, Kalia, Garden, Narcis, Baby shop, DOO „PUTIN“, članice Upravnog odbora JU Dnevni centar Pljevlja, naše drage likovne umjetnice...
Drage naše dame, u ime djece, mladih i lica sa invaliditetom kao i kolektiva JU Dnevni centar Pljevlja, srećan vam Osmi mart!
Neka vam svaki dan bude prepun ljubavi, pažnje i radosti. Hvala vam što ovaj svijet činite ljepšim i boljim.

U susret Osmom martu - kreativna radionica

Radionica - Upoznavanje uže i šire sredine (vremenske odrednice: jutro, podne, veče; prostorni odnosi: veće - manje)

Individualni i individualizovani rad u JU Dnevni centar Pljevlja

Radna posjeta ministarke rada i socijalnog staranja i saradnika Dnevnom centru Pljevlja

Radnu posjetu Pljevljima ministarka Nišić je započela posjetom Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom i tom prilikom razgovarala sa direktorom ove ustanove, Goranom Leovcem. Teme sastanka bile su unaprjeđenje standarda za pružanje usluga podrške za život u zajednici kao i dodatne edukacije zaposlenih kako bi se poboljšao kvalitet pružanja usluga, a istovremeno rasteretio već postojeći stručni kadar.
Ministarka je zaključila da se Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom nalazi u dobrom stanju.

Samoposluživanje – raspremanje prostorija

Druženje u hotelu "Franca"

16.2.2024. smo iskoristili lijepo vrijeme za šetnju i druženje u hotelu "Franca".

JU Zavičajni muzej Pljevlja - izložba JOVAN DUČIĆ "Svom milom Trebinju – tragom jedne vizije"

15.2.2024. godine korisnici usluga JU Dnevni centar Pljevlja, u pratnji zaposlenih, posjetili su JU Zavičajni muzej Pljevlja. Iskoristili smo ovu priliku da pogledamo izložbu JOVAN DUČIĆ "Svom milom Trebinju – tragom jedne vizije". Zahvaljujemo se zaposlenima u Zavičajnom muzeju na srdačnoj dobrodošlici, pažnji i ljubavi, kao i vremenu i znanju koje uvijek nesebično dijele sa nama.

Kreativna radionica i zabava povodom 14. februara - Dana zaljubljenih

Volite jedni druge. Srećan vam Dan zaljubljenih!

Međunarodna konferencija „Dani defektologa 2024“ – Vrnjačka Banja od 8 – 11. februara 2024.

Od 8. do 11. februara, zaposleni u JU Dnevni centar Pljevlja: defektološkinja - oligofrenološkinja Slobodanka Roganović, radna terapeutkinja Dubravka Damjanović i v.d. direktora Goran Leovac, prisustvovali su Međunarodnoj konferenciji „Dani defektologa 2024“ u Vrnjačkoj Banji. Iskoristili smo ovu priliku da razmjenimo iskustva sa kolegama iz regiona, dogovorimo saradnju i međusobne posjete, kao i da prisustvujemo brojnim predavanjima i izlaganjima o radu sa djecom i mladima sa smetnjama u razvoju i licima sa invaliditetom. Zahvaljujemo se kolegama iz Nikšića, Tivta, Podgorice, Golubovaca, i Cetinja na druženju i konstruktivnim razgovorima o izazovima sa kojima se suočavamo u svom radu. Takođe, veliko hvala na razmjeni znanja i iskustava koleginicama iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju „Milan Petrović“ iz Novog Sada“, Specijalne osnovne škole „Miloje Pavlović“ iz Beograda, Fondacije „Hiljadu želja“ iz Beograda, kao i zaposlenima iz VoiceToys-a (inovativni digitalni sistem za logopedsku i defektološku praksu).
Hvala organizatorima konferencije na iskazanoj profesionalnosti, ljubaznosti i odabiru tema o kojima se govorilo.

Baby Shop Pljevlja – donacija

6.2.2024. godine-Zahvaljujemo se prijateljima iz Baby Shop-a Pljevlja na slatkišima i novčanoj donaciji u iznosu od 200 eura. Donaciju ćemo iskoristiti za kupovinu edukativnog materijala za rad sa korisnicima naših usluga.

Rođendanska zabava

2.2.2024. smo, prigodnom zabavom, obilježili rođendane drugara rođenih tokom proteklog perioda.
Mnogo zdravlja, sreće i ljubavi našoj dragoj Ivani i Medini, našem dragom Mateju, Alekseju, Novaku, Tariku, Iliji, Savi i Jakši, žele drugari i zaposleni iz JU Dnevni centar Pljevlja.

Samoposluživanje - serviranje obroka

Samoposluživanje

Posjeta Odbora za ljudska prava i slobode JU Dnevni centar Pljevlja

24.1.2024. godine predsjednik i članovi Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore posjetili su JU Dnevni centar Pljevlja. Pored predsjednika pomenutog Odbora Jovana Jola Vučurovića, člana Odbora: Vasa Obradovića, sekretarke Slave Burić i samostalne savjetnice I u sekretarijatu Odbora Sonje Jokić ovoj posjeti su prisustvovali i predsjednik Opštine Pljevlja dr Dario Vraneš sa saradnicom Tamarom Srbljanović, kao i Sekretarka Sekretarijata za kulturu, socijalna i druga pitanja Opštine Pljevlja Sanja Đondović.
Posjeta je protekla u prijatnom druženju i konstruktivnom razgovoru o temama koje se tiču usluga socijalne i dječje zaštite u lokalnoj zajednici, funkcionisanju JU Dnevni centar Pljevlja, uslugama koje ova ustanova pruža, organizaciji rada, izazovima i problemima sa kojima se suočavamo u svakodnevnom radu, načinima za unapređenje kvaliteta rada dnevnih centara, finansiranju dnevnih centara, širenju lepeze socijalnih usluga u lokalnoj zajednici, kao i zakonima kojima je ova oblast uređena...
Drago nam je što smo naišli na razumijevanje potreba naše djece, kao i stručnih radnika koji rade u dnevnim centrima i raduje nas činjenica da u Odboru za ljudska prava i slobode prepoznajemo iskrene partnere za stvaranje kvalitetnih preduslova za pružanje usluga. Nadamo se da ćemo u vremenu koje je pred nama ostvariti značajniju saradnju i inicirati promjene koje će biti na dobrobit djece i mladih sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom.
Zahvaljujemo se na ovoj posjeti i radujemo našem sledećem susretu.

Izlazak u šetnju

19.1.2024. godine smo iskoristili da uživamo u šetnji i druženju u gradskom parku "Vodice".

Obuka - Osnove Tomatis metode (nivo I)

Devetog i desetog januara 2024. godine održana je obuka Osnove Tomatis metode (Nivo I) kojoj je prisustvovala Žana Despotović, logoped iz Dnevnog centra Pljevlja. Obuku je održala Selma Paravlić, sertifikovani terapeut Tomatis metode level I iz Udruženja "Edukativni Centar Iskrice" iz Sarajeva.Tomatis metoda je metoda koja koristi neurosenzornu stimulaciju mozga kroz jedinstvene programe slušanja. Primjenjuje se kod poremećaja pažnje, ADHD, usporenog govorno-jezičkog funkcionisanja, razvojne disfazije, specifičnih smetnji u učenju kod autističnog spektra, senzorne dezintegracije i emcionalne regulacije.

Novogodišnji paketići - humanitarna organizacija "Miholjski zbor"

9.1.2024. godine su djeca, mladi i lica sa invaliditetom iz JU Dnevni centar Pljevlja i NVU "Zračak Nade" obradovani novogodišnjim paketićima od strane humanitarne organizacije "Miholjski zbor" iz Tivta. Podsjećamo da smo i prošle godine dobili paketiće od pomenute organizacije, pa se nadamo da će ova akcija u vremenu koje je pred nama dobiti tradicionalni karakter.
Hvala prijateljima iz "Miholjskog zbora", radujemo se svakom narednom druženju.