AKTIVNOSTI 2018.

Obilježavanje 2. aprila - Međunarodnog dana osoba sa autizmom

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa autizmom JU Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom Pljevlja, Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja i NVU „Zračak Nade“ organizovali su 2. aprila 2018. godine šetnju gradom kao i puštanje plavih balona u ul.Kralja Petra ispred hotela Pljevlja.

U šetnji gradom učestvovala su djeca iz Centra za dnevni boravak Pljevlja, NVU „Zračak Nade“, volonteri, djeca iz dječjeg vrtića „Eko bajka“, učenici osnovnih škola „Boško Buha“, „Salko Aljković“, „Ristan Pavlović“ i „Mihailo Žugić“, učenici gimnazije „Tanasije Pejatović“ i Srednje stručne škole kao i članovi FK Breznica i predstavnici institucija.

Masovnom šetnjom u plavom pridružali smo se iz Pljevalja obilježavanju Međunarodnog dana osoba sa autizmom.

21. mart - Dan osoba sa Daunovim sindromom

JU Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom, Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja i NVU „Zračak Nade“ i ove godine su obilježili Dan osoba sa Daunovim sindromom.

Tim povodom 21. marta u prostorijama Centra za dnevni boravak je održana likovna radionica na kojoj su učestvovala djeca iz osnovnih i srednjih škola, djeca iz vrtića, NVU Zračak Nade i djeca iz Centra za dnevni boravak.

Na konkursu za izbor najbolje fotografije na temu: „Šarene ili različite čarape- simbol Dana osoba sa Daunovim sindromom“, dodijeljene su nagrade i diplome:

- I mjesto: djeca iz JPU „Eko Bajka“ i učenici III-4 odjeljenja iz OŠ „Salko Aljković“

- II mjesto: učenici III-2 odjeljenja iz OŠ „Boško Buha“ i učenici II-1 odjeljenja iz OŠ „Boško Buha“

- III mjesto - Marko Mrdak iz SSŠ i učenici integrisanog odeljenja iz OŠ „Boško Buha“

Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali na Konkursu i dali svoj doprinos ostvarivanju prava djece sa Daunovim sindromom.

8. mart – Međunarodni dan žena

Djeca iz NVU „Zračak Nade“ i JU Centar za dnevni boravak Pljevlja povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena 8. marta posjetila su naše drage prijateljice iz Opštine, Centra za socijalni rad, Opšte bolnice, Doma zdravlja, škola, vrtića, NVO sektora, privatnog sektora i dr. Djeca su uz podršku osoblja i volontera pripremila sitne poklone protkane ljubavlju i kreativnošću. Drage naše velike prijateljice, srećan vam 8. mart i neka vam cijele godine budu iskazani ljubav i poštovanje!

Žurka povodom Dana zaljubljenih

U srijedu 14.02.2018.godine u prostorijama Dnevnog centra održana je žurka povodom Dana zaljubljenih.

Dani defektologa 2018. god. (Niš)

Dani defektologa 2018. god. (Niš)

POSJETA EPISKOPA MILEŠEVSKOG ATANASIJA

Povodom slave Svetog Save, djecu u Dnevnom centru i Zračku Nade posjetili su episkop mileševski Atanasije i predstavnici srpske pravoslavne crkve Sv,Petka. Ovom prilikom djeci je poklon paketiće uručio Episkop mileševski Atanasije.