AKTIVNOSTI 2024.

Radna posjeta ministarke rada i socijalnog staranja i saradnika Dnevnom centru Pljevlja

Radnu posjetu Pljevljima ministarka Nišić je započela posjetom Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom i tom prilikom razgovarala sa direktorom ove ustanove, Goranom Leovcem. Teme sastanka bile su unaprjeđenje standarda za pružanje usluga podrške za život u zajednici kao i dodatne edukacije zaposlenih kako bi se poboljšao kvalitet pružanja usluga, a istovremeno rasteretio već postojeći stručni kadar.
Ministarka je zaključila da se Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom nalazi u dobrom stanju.

Samoposluživanje – raspremanje prostorija

Druženje u hotelu "Franca"

16.2.2024. smo iskoristili lijepo vrijeme za šetnju i druženje u hotelu "Franca".

JU Zavičajni muzej Pljevlja - izložba JOVAN DUČIĆ "Svom milom Trebinju – tragom jedne vizije"

15.2.2024. godine korisnici usluga JU Dnevni centar Pljevlja, u pratnji zaposlenih, posjetili su JU Zavičajni muzej Pljevlja. Iskoristili smo ovu priliku da pogledamo izložbu JOVAN DUČIĆ "Svom milom Trebinju – tragom jedne vizije". Zahvaljujemo se zaposlenima u Zavičajnom muzeju na srdačnoj dobrodošlici, pažnji i ljubavi, kao i vremenu i znanju koje uvijek nesebično dijele sa nama.

Kreativna radionica i zabava povodom 14. februara - Dana zaljubljenih

Volite jedni druge. Srećan vam Dan zaljubljenih!

Međunarodna konferencija „Dani defektologa 2024“ – Vrnjačka Banja od 8 – 11. februara 2024.

Od 8. do 11. februara, zaposleni u JU Dnevni centar Pljevlja: defektološkinja - oligofrenološkinja Slobodanka Roganović, radna terapeutkinja Dubravka Damjanović i v.d. direktora Goran Leovac, prisustvovali su Međunarodnoj konferenciji „Dani defektologa 2024“ u Vrnjačkoj Banji. Iskoristili smo ovu priliku da razmjenimo iskustva sa kolegama iz regiona, dogovorimo saradnju i međusobne posjete, kao i da prisustvujemo brojnim predavanjima i izlaganjima o radu sa djecom i mladima sa smetnjama u razvoju i licima sa invaliditetom. Zahvaljujemo se kolegama iz Nikšića, Tivta, Podgorice, Golubovaca, i Cetinja na druženju i konstruktivnim razgovorima o izazovima sa kojima se suočavamo u svom radu. Takođe, veliko hvala na razmjeni znanja i iskustava koleginicama iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju „Milan Petrović“ iz Novog Sada“, Specijalne osnovne škole „Miloje Pavlović“ iz Beograda, Fondacije „Hiljadu želja“ iz Beograda, kao i zaposlenima iz VoiceToys-a (inovativni digitalni sistem za logopedsku i defektološku praksu).
Hvala organizatorima konferencije na iskazanoj profesionalnosti, ljubaznosti i odabiru tema o kojima se govorilo.

Baby Shop Pljevlja – donacija

6.2.2024. godine-Zahvaljujemo se prijateljima iz Baby Shop-a Pljevlja na slatkišima i novčanoj donaciji u iznosu od 200 eura. Donaciju ćemo iskoristiti za kupovinu edukativnog materijala za rad sa korisnicima naših usluga.

Rođendanska zabava

2.2.2024. smo, prigodnom zabavom, obilježili rođendane drugara rođenih tokom proteklog perioda.
Mnogo zdravlja, sreće i ljubavi našoj dragoj Ivani i Medini, našem dragom Mateju, Alekseju, Novaku, Tariku, Iliji, Savi i Jakši, žele drugari i zaposleni iz JU Dnevni centar Pljevlja.

Samoposluživanje - serviranje obroka

Samoposluživanje

Posjeta Odbora za ljudska prava i slobode JU Dnevni centar Pljevlja

24.1.2024. godine predsjednik i članovi Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore posjetili su JU Dnevni centar Pljevlja. Pored predsjednika pomenutog Odbora Jovana Jola Vučurovića, člana Odbora: Vasa Obradovića, sekretarke Slave Burić i samostalne savjetnice I u sekretarijatu Odbora Sonje Jokić ovoj posjeti su prisustvovali i predsjednik Opštine Pljevlja dr Dario Vraneš sa saradnicom Tamarom Srbljanović, kao i Sekretarka Sekretarijata za kulturu, socijalna i druga pitanja Opštine Pljevlja Sanja Đondović.
Posjeta je protekla u prijatnom druženju i konstruktivnom razgovoru o temama koje se tiču usluga socijalne i dječje zaštite u lokalnoj zajednici, funkcionisanju JU Dnevni centar Pljevlja, uslugama koje ova ustanova pruža, organizaciji rada, izazovima i problemima sa kojima se suočavamo u svakodnevnom radu, načinima za unapređenje kvaliteta rada dnevnih centara, finansiranju dnevnih centara, širenju lepeze socijalnih usluga u lokalnoj zajednici, kao i zakonima kojima je ova oblast uređena...
Drago nam je što smo naišli na razumijevanje potreba naše djece, kao i stručnih radnika koji rade u dnevnim centrima i raduje nas činjenica da u Odboru za ljudska prava i slobode prepoznajemo iskrene partnere za stvaranje kvalitetnih preduslova za pružanje usluga. Nadamo se da ćemo u vremenu koje je pred nama ostvariti značajniju saradnju i inicirati promjene koje će biti na dobrobit djece i mladih sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom.
Zahvaljujemo se na ovoj posjeti i radujemo našem sledećem susretu.

Izlazak u šetnju

19.1.2024. godine smo iskoristili da uživamo u šetnji i druženju u gradskom parku "Vodice".

Obuka - Osnove Tomatis metode (nivo I)

Devetog i desetog januara 2024. godine održana je obuka Osnove Tomatis metode (Nivo I) kojoj je prisustvovala Žana Despotović, logoped iz Dnevnog centra Pljevlja. Obuku je održala Selma Paravlić, sertifikovani terapeut Tomatis metode level I iz Udruženja "Edukativni Centar Iskrice" iz Sarajeva.Tomatis metoda je metoda koja koristi neurosenzornu stimulaciju mozga kroz jedinstvene programe slušanja. Primjenjuje se kod poremećaja pažnje, ADHD, usporenog govorno-jezičkog funkcionisanja, razvojne disfazije, specifičnih smetnji u učenju kod autističnog spektra, senzorne dezintegracije i emcionalne regulacije.

Novogodišnji paketići - humanitarna organizacija "Miholjski zbor"

9.1.2024. godine su djeca, mladi i lica sa invaliditetom iz JU Dnevni centar Pljevlja i NVU "Zračak Nade" obradovani novogodišnjim paketićima od strane humanitarne organizacije "Miholjski zbor" iz Tivta. Podsjećamo da smo i prošle godine dobili paketiće od pomenute organizacije, pa se nadamo da će ova akcija u vremenu koje je pred nama dobiti tradicionalni karakter.
Hvala prijateljima iz "Miholjskog zbora", radujemo se svakom narednom druženju.